ATP
Εκτός Top 10 μετά από 5 χρόνια ο Τσιτσιπάς!

 
Εκτός Top 10 μετά από 5 χρόνια ο Τσιτσιπάς!
tn team Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 - 13:43

Μετά και τις νίκες των Alex De Minaur και Taylor Fritz την Παρασκευή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκτός Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2019!

Μετά από 5 χρόνια στα οποία δεν έλειπε ούτε μια εβδομάδα από το Top 10 (μεσολάβησε και η περίοδος περίπου 6 μηνών του "παγώματος" της κατάταξης λόγω της πανδημίας το 2020), ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκτός κορυφαίας 10άδας της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Στεφ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης και ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα με live ranking το Νο.9, δέχτηκε αρχικά την προσπέραση από τον Alex De Minaur, που το απόγευμα της Παρασκευής κέρδισε τον Andrey Rublev και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρότερνταμ, ενώ τα ξημερώματα του Σαββάτου τον προσπέρασε και ο Taylor Fritz, ο οποίος κέρδισε τον Rinky Hijikata και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Delray Beach.

Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας πρωταθλητής είναι στο Νο.11 του live ranking, ενώ μπορεί να βρεθεί και στο Νο.12, αν ο Grigor Dimitrov κερδίσει σήμερα τον De Minaur στο Ρότερνταμ.

Ο Τσιτσιπάς είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης στις 4 Μαρτίου 2019, στην ηλικία των 20 ετών. Έκτοτε, δεν είχε βγει ποτέ εκτός 10άδας, ενώ ένα πολύ μεγάλο διάστημα αυτής της περιόδου βρισκόταν σταθερά και στο Top 5, με career high το Νο.3, όπου βρέθηκε μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό του Australian Open πέρσι, από τις 30 Ιανουαρίου 2023, έως τις 16 Απριλίου του ίδιου έτους, δηλαδή για 11 εβδομάδες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots