ATP
Τέλος εποχής: Για 1η φορά Top 10 χωρίς one-handed backhand!

 
Τέλος εποχής: Για 1η φορά Top 10 χωρίς one-handed backhand!
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 - 14:48

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο μοναδικός παίκτης που είχε απομείνει τον τελευταίο καιρό στο Top 10 με one-handed backhand και η έξοδός του από εκεί, θα σημάνει πως για πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΤΡ, κανείς από τους 10 πρώτους της κατάταξης δεν θα έχει backhand με ένα χέρι.

Ο Τσιτσιπάς θα αποχωρήσει για 1η φορά από το Top 10 μετά από 5 χρόνια, υποχωρώντας στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ο μόνος παίκτης στη 10άδα με one-handed backhand τον τελευταίο καιρό και, ως εκ τούτου, για πρώτη φορά στην ιστορία δεν θα υπάρξει κανείς στη 10άδα με αυτό το χτύπημα από αύριο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tennis (@tennischannel)

Προφανώς το τέλος εποχής είναι περισσότερο ένας συμβολικός όρος και είναι δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει και πάλι τενίστας στο Top 10 που θα κάνει backhand με το ένα χέρι. Το γεγονός όμως ότι ποτέ ξανά στην ιστορία δεν είχε συμβεί αυτό, δείχνει αυτό που βλέπουμε όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, πως το backhand με τα δυο χέρια έχει υπερισχύσει κατά κράτος στο σύγχρονο τένις και είναι σχεδόν μονόδρομος στον πρωταθλητισμό.

Είναι γενικά πολύ λιγότεροι οι παίκτες στις πρώτες θέσεις της κατάταξης που έχουν one-handed backhand και ακόμα λιγότεροι στις νεότερες γενιές. Στο Top 50 συγκεκριμένα, βρίσκουμε μόλις 5: τους Τσιτσιπά, Grigor Dimitrov, Lorenzo Musetti, Daniel Evans και Christopher Eubanks.

Αλήθεια, εσείς πώς κάνετε "ρεβέρ";

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots