ATP
Τσιτσιπάς: "Προτιμώ Ολυμπιακούς από Grand Slam"

 
Τσιτσιπάς: "Προτιμώ Ολυμπιακούς από Grand Slam"
© Mifel Tennis Open / Mextenis
tn team Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 - 12:58

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε σε συνέντευξή του πως αν έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε χρυσό μετάλλιο και Grand Slam, θα επέλεγε το πρώτο, αφού θα έδινε μεγάλη χαρά στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στο μεξικανικό El Universal, με αφορμή την παρουσία του στο Λος Κάμπος για το Los Cabos Open, ο Τσιτσιπάς προτίμησε τη νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες από ένα Grand Slam, εξηγώντας και το τι θα σημαίνει γι' αυτόν ένα χρυσό.

"Θα προτιμούσα να κερδίσω τους Ολυμπιακούς. Χωρίς αμφιβολία, θα ήταν μια χαρούμενη ιστορία για τη χώρα μου. Θα ήταν μια σπουδαία ιστορία για το άθλημα, που θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στο τένις της Ελλάδας. Ελπίζω να καταφέρω κάτι μεγάλο εκεί."

Ο Στέφανος, εξέφρασε για μια ακόμα φορά τις αμφιβολίες του για το αν θα μπορέσει να παίξει και μεικτό με τη Μαρία Σάκκαρη, αφού σκοπεύει να επικεντρωθεί στο μονό, ενώ θα περιμένει να δει και αν ο αδερφός του, Πέτρος, καταφέρει να προκριθεί, ώστε να παίξουν μαζί και διπλά.

"Είναι μια πιθανότητα, αλλά έχω πολλά πράγματα να σκεφτώ πριν πάρω αυτή την απόφαση. Πρέπει να είμαι σίγουρος ότι το σώμα μου θα είναι εντάξει, αν πρόκειται να παίξω σε μονό, διπλό και μεικτό διπλό."

Θυμίζουμε πως οι Ολυμπιακοί φέτος θα γίνουν στο Παρίσι και στα χωμάτινα γήπεδα του Roland Garros, όπου ο Τσιτσιπάς έχει φτάσει πιο κοντά από ποτέ σε ένα Slam τίτλο το 2021, όταν προηγήθηκε με 2-0 σετ του Novak Djokovic στον τελικό.

"Δεν θα είναι εύκολο, γιατί πολλοί παίκτες θα φτάσουν εκεί πεινασμένοι. Έχω όμως πίστη στον εαυτό μου, γιατί έχω κάνει καλούς αγώνες στο Παρίσι, στα γήπεδα του Roland Garros. Αν είμαι σε θέση να φέρω αυτή την ενέργεια, πιστεύω πως τα πράγματα θα πάνε αρκετά καλά."

Τέλος, για τη συμμετοχή του στο 250άρι του Λος Κάμπος, όπου θα είναι υπερασπιστής του τίτλου και θα παίξει σε μονά και διπλά (με τον Πέτρο), είπε: "Πέρσι διασκέδασα πολύ, ένιωσα το βάρος του τροπαίου στα χέρια μου και θέλω να το ξανανιώσω φέτος. Ο πρώτος μου στόχος είναι να παίξω καλύτερο τένις από πέρσι. Αν το καταφέρω αυτό, νομίζω πως και ο τίτλος θα έρθει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots