ATP
6ος τίτλος για τον ανίκητο σε τελικούς Humbert! (vids)

 
6ος τίτλος για τον ανίκητο σε τελικούς Humbert! (vids)
© Dubai Tennis Championships
tn team Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 - 19:12

O Ugo Humbert έκανε το 6 στα 6 σε τελικούς, κατακτώντας τον 2ο τίτλο του σε 500άρι στο Ντουμπάι. Αυτός ο τίτλος τον φέρνει στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Ugo Humbert επικράτησε στον τελικό του Dubai Tennis Championships του Alexander Bublik με 6-4, 6-3 και αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο Ντουμπάι, συνεχίζοντας να διατηρεί το απόλυτο σε τελικούς στο ATP Tour (6-0).

Ο 25χρονος Γάλλος πέτυχε 9 άσους, κέρδισε τους 33 από τους 45 πόντους στα πρώτα του σερβίς και έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε, προστατεύοντας το σερβίς του σε όλο το ματς.

Στο 1ο σετ κατάφερε να κάνει το break στην 4η απόπειρά του, στο 10ο game, για να το κατακτήσει με 6-4. Στο 2ο σετ το break ήρθε από νωρίς, προηγήθηκε με 4-1 και έκτοτε δεν έχασε τον έλεγχο, για να ολοκληρώσει τον θριάμβό του σε 1 ώρα και 25 λεπτά.

O Humbert είχε μια τρομερή εβδομάδα στο Ντουμπάι, αφού πριν από τον Bublik είχε κερδίσει τους Gael Monfils, Andy Murray, Hubert Hurkacz και Daniil Medvedev.

Κατέκτησε τον 2ο τίτλο του στον τελευταίο μήνα, μετά το 250άρι της Μασσαλίας, ενώ συνολικά έφτασε τους 6 τίτλους, έχοντας 2 σε 500άρια τουρνουά (ο 1ος ήταν στο Χάλε το 2021).

Τη Δευτέρα, ο Γάλλος θα κερδίσει άλλες 4 θέσεις και θα βελτιώσει κατά ισάριθμες θέσεις και το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.14 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots