ATP
Τσιτσιπάς: "Θέλω να ξεπεράσω την καλύτερη πορεία μου εδώ" (vids)

 
Τσιτσιπάς: "Θέλω να ξεπεράσω την καλύτερη πορεία μου εδώ" (vids)
© Abierto Mexicano
tn team Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 - 10:28

O Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πως νιώθει καλά ενόψει του πρώτου Masters της χρονιάς στο Indian Wells και ευελπιστεί να ξεπεράσει την καλύτερη πορεία του στο τουρνουά, που ήταν τα προημιτελικά.

"Έκανα ένα διάλειμμα φέτος και δεν ήρθα στο Ρότερνταμ, ήθελα να προπονηθώ, τους τελευταίους μήνες έκανα κάποιες αλλαγές στο τένις μου και προσπαθώ να γίνω καλύτερος, ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά τώρα, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο Indian Wells. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά και ελπίζω να τα πάω καλύτερα από τα προημιτελικά, που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που είχα εδώ", είπε ο Τσιτσιπάς σε δηλώσεις του για το ολλανδικό Ziggo Sport.

Όσον αφορά τις αλλαγές στις οποίες αναφέρθηκε, ανέφερε: "Το σερβίς είναι φυσικά κάτι που άλλαξα, με την ελπίδα να βοηθήσει τη μέση μου και να έχει μικρότερο αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα μου. Σε όλους τους άλλους τομείς προσπαθώ να βελτιωθώ, υπάρχουν πολλά που χρειάζεται να κάνω για να επιστρέψω στο Top 10 και ο στόχος μου δεν είναι μόνο αυτός. Θέλω να είμαι πολλά παραπάνω από έναν Top 10 παίκτη, να παλέψω για Grand Slams τίτλους. H πορεία του Jannik Sinner στο Australian Open ήταν ηρωική και θα ήθελα να βιώσω και εγώ κάτι τέτοιο."

Για τη δυσκολία που έχει αυτό το μεταβατικό στάδιο, που τον βρίσκει και για πρώτη φορά εκτός Top 10 μετά από 5 χρόνια: "Δεν είναι εύκολο. Νιώθω πως έκανα μερικά βήματα πίσω, αντί να πάω μπροστά. Αυτό είναι απογοητευτικό. Νιώθεις πως θέλει πολύ να φτάσεις εκεί και περιμένεις άμεσα αποτελέσματα. Δεν λειτουργεί όμως πάντα έτσι και ειδικά όταν νιώθεις ότι πας πίσω αυτό πραγματικά σε απογοητεύει. Κάνω πιθανότατα περισσότερα διπλά λάθη απ' ότι είμαι συνηθισμένος τις τελευταίες εβδομάδες. Γνωρίζω όμως βαθιά μέσα μου πως όλο αυτό είναι για το καλύτερο και απλά χρειάζεται προπόνηση. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνει πολύς κόσμος και θέλω να το πω, είναι πως μπορεί τώρα να κάνω βήματα πίσω αλλά πιστεύω πραγματικά πως είναι μια αλλαγή που μακροπρόθεσμα θα με βοηθήσει πάρα πολύ."

Ο Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει απόψε την πρεμιέρα του στο Indian Wells, αντιμετωπίζοντας περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα τον Lucas Pouille (01:00GR, COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots