ATP
Federer: "Θέλω να δω τον Τσιτσιπά να πηγαίνει στο επόμενο στάδιο"

 
Federer: "Θέλω να δω τον Τσιτσιπά να πηγαίνει στο επόμενο στάδιο"
tn team Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 - 1:03

Ο Roger Federer βρίσκεται στο Λος Άντζελες για να παρακολουθήσει τα Όσκαρ και μίλησε στην ελληνική τηλεόραση για τον Στέφανο Τσιτσιπά, το Oppenheimer και το μυστικό της επιτυχίας του.

Ο Γιώργος Σαλτσίδης και η COSMOTE TV πέτυχαν τον Roger Federer στο κόκκινο χαλί πριν από την τελετή των Όσκαρ και του έκαναν μερικές ερωτήσεις, με τον Ελβετό θρύλο να δίνει με τη σειρά του ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, λατρεύω τον κινηματογράφο, έχω δει πολλές ταινίες όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να περάσω όμορφα απόψε με τη σύζυγό μου και τους φίλους μου από τη Rolex, να απολαύσουμε το σόου", είπε ο 42χρονος Ελβετός, ο οποίος χθες ήταν στο Σαν Φρανσίσκο με αφορμή τη συμφωνία του Laver Cup με το Chase Center και παρακολούθησε ζωντανά τους Golden State Warriors.

Όσο για το ποια φετινή ταινία ήταν η αγαπημένη του, ξεχώρισε και αυτός το Oppenheimer, που είναι το μεγάλο φαβορί για το Όσκαρ της καλύτερης ταινίας, όντας φαβορί και σε πολλές ακόμα κατηγορίες: "Το Oppenheimer ήταν πολύ δυνατή ταινία, θα έλεγα ότι ήταν η αγαπημένη μου."

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για αν συνεχίζει να ασχολείται με το τένις και ανέφερε μόνος του τον Στέφανο Τσιτσιπά, με αφορμή το γεγονός ότι μιλούσε στην ελληνική τηλεόραση: "Ακόμα μου αρέσει και ακόμα παρακολουθώ τένις. Επίσης παίζω ακόμα, πριν λίγους μήνες κλείσαμε ένα γήπεδο με τη σύζυγό μου για πρώτη φορά. Είναι ένα θαυμάσιο άθλημα και τα 4 παιδιά μου παίζουν επίσης. Φυσικά και ο Τσιτσιπάς πηγαίνει πολύ καλά και ελπίζω να τα πάει εκπληκτικά φέτος και να έχει μια χρονιά ορόσημο."

Ποιο συγκεκριμένα για τον Τσιτσιπά, είπε: "Έχω χάσει από τον Τσιτσιπά 2 φορές και θεωρώ πως είναι πολύ καλός παίκτης. Θα ήθελα να τον δω να πηγαίνει στο επόμενο στάδιο και του εύχομαι να τα καταφέρει."

Για το μυστικό της επιτυχίες του: "Δούλεψα πολύ σκληρά, μπορεί να μην μιλούσα σε κανέναν γι' αυτό, αλλά κάθε μέρα ήμουν στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Το μυαλό μου ήταν πάντα εκεί και αγαπούσα τα πάντα σε αυτό, από τα media μέχρι τις προπονήσεις και τα ταξίδια. Δεν θα μπορούσα επίσης να το κάνω αν δεν είχα μια εκπληκτική ομάδα γύρω μου, την οποία ήμουν σε θέση να επιλέξω εγώ. Ήταν ένα απίθανο ταξίδι, είμαι λυπημένος που τελείωσε, όμως είμαι και χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα."

Τέλος, έδωσε και μια συμβουλή για τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του: "Να ακούτε τον προπονητή σας, να ακούτε τους γονείς σας, να δουλέψετε σκληρά, απολαύστε το και μην απογοητευτείτε πολύ αν δεν πάει καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots