ATP
"Φρένο" σε Τσιτσιπά από Lehecka (vids)

 
"Φρένο" σε Τσιτσιπά από Lehecka (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 - 21:28

Κάνοντας ένα αψεγάδιαστο ματς, ο Jiri Lehecka απέκλεισε και τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-0 σετ, για να προκριθεί για 1η φορά στα προημιτελικά ενός Masters 1000 τουρνουά.

Δυο μέρες μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Andrey Rublev, o Jiri Lehecka κέρδισε και τον Στέφανο Τσιτσιπά, με 6-2, 6-4, για να προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό σε Masters διοργάνωση.

Ο 22χρονος Τσέχος, ο οποίος είχε παίξει και στα προημιτελικά του Australian Open πέρσι, κέρδισε για πρώτη φορά τον Τσιτσιπά στην 3η τους συνάντηση και θα περιμένει τον αγώνα του Jannik Sinner με τον Ben Shelton, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο Indian Wells.

Ήταν σε όλο το ματς εκπληκτικός ο Lehecka, που στο 1ο σετ εκμεταλλεύτηκε το κακό ξεκίνημα του Στέφανου και προηγήθηκε με 5-1! Έκλεισε το σετ στο 8ο game, έχοντας απολογισμό 12 winners και 7 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Στέφανος είχε μόλις 3 winners και 10 αβίαστα λάθη!

 

Λίγο έλειψε να πάρει την ίδια διαδρομή και το 2ο σετ, στο οποίο ο νεαρός Τσέχος έκανε γρήγορα το break για το 3-1. Ο Στέφανος έπαιξε καλύτερα σ' αυτό το σετ, όμως έχασε ένα break point για το 3-3 και βρέθηκε πίσω με 2-4.

Στη συνέχεια, ο Lehecka άσκησε εκ νέου πίεση στο σερβίς του Στεφ και είχε 3 break points για το 5-2 στο 7ο game. Άντεξε στην πίεση ο Έλληνας πρωταθλητής, κατάφερε να σβήσει και τις 3 ευκαιρίες του Τσέχου και να κρατήσει το σερβίς του για το 4-3.

 
 

Στο 8ο game ηταν η μεγάλη ευκαιρία του Στέφανου να επιστρέψει στο ματς για τα καλά, καθώς προηγήθηκε με 15-40 και είχε 3 ευκαιρίες συνολικά για το 4-4. Για μια ακόμα φορά ο Lehecka είχε εξαιρετικά σερβίς όταν χρειάστηκε, υπερασπίστηκε το σερβίς του και έφτασε στο 5-3.

Ήταν η τελευταία φορά που απειλήθηκε ο 22χρονος, καθώς στο 10ο game δεν έχασε ούτε έναν πόντο και με ευκολία έκλεισε το ματς για το 6-4, έπειτα από 1 ώρα και 17 λεπτά στο court.

Στα αβίαστα λάθη υπήρξε ισορροπία μετά και το 2ο σετ, με τους δυο παίκτες να έχουν από 22, ωστόσο στους winners o Lehecka δείχνει ότι δικαίως έφτασε σ' αυτό το αποτέλεσμα, αφού είχε 25, έναντι μόλις 8 του Στέφανου.

 

Δεν ήταν μια καλή μέρα για τον Έλληνα τενίστα, που θα παραμείνει εκτός Top 10 και την επόμενη εβδομάδα, ενώ μπορεί να χάσει μέχρι μια θέση και να υποχωρήσει στο Νο.12, αναλόγως με το τι θα κάνουν οι Grigor Dimitrov και Taylor Fritz. Αμφότεροι, χρειάζονται να φτάσουν μέχρι τον τελικό για να τον ξεπεράσουν στο Νο.11.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τον Στεφ θα είναι φυσικά το Μαϊάμι, όπου θα ξεκινήσει σε 10 περίπου μέρες τις υποχρεώσεις του, στο δεύτερο Masters της σεζόν.

Ο Lehecka συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στο Indian Wells, όπου έχασε το 1ο σετ που έπαιξε απέναντι στον Brandon Nakashima, αλλά από τότε έχει κερδίσει 6 συνεχόμενα σετ, κόντρα σε πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Όπως είπαμε, στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει είτε τον αήττητο φέτος, Jannik Sinner, είτε τον Ben Shelton.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots