ATP
Federer: "Έκλαψα 6 φορές όταν είδα το ντοκιμαντέρ"

 
Federer: "Έκλαψα 6 φορές όταν είδα το ντοκιμαντέρ"
© GQ
tennisnews team Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 - 22:20

Ο Roger Federer αποκάλυψε πως ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ για το τέλος της καριέρας του και δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει. Είπε ακόμα πως είναι χαρούμενος που αποσύρθηκε πριν από τους Djokovic, Nadal και Murray.

"Ήταν πολύ δύσκολο να το δω, πολλά συναισθήματα. Το είδα μαζί με τη Mirka και τον Tony (Godsick, ατζέντης και φίλος του) και ήμουν... ουάου. Έκλαψα γύρω στις 6 φορές! Είχε πολλές στιγμές στις οποίες ένιωθα ότι υπέφερα. Βλέπεις το τέλος να έρχεται, αλλά αυτό είναι κάτι όμορφο. Αλλά αυτό πιθανότατα ίσχυε μόνο για μένα. Αναρωτιέμαι πως θα το δουν οι τηλεθεατές. Νομίζω πάντως πως είναι πολύ ωραίο και νομίζω πως θα είναι καλό για τον κόσμο να δει πως αποχώρησα", είπε ο Federer στη συνέντευξη που έδωσε για το περιοδικό GQ, αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ της Amazon που θα έχει πλούσιο υλικό από τις τελευταίες ημέρες της επαγγελματικής του καριέρας και θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

Ο Federer μίλησε και για τους μεγαλύτερους αντιπάλους που είχε στην καριέρα του, τα υπόλοιπα μέλη των "Big 4" των τελευταίων δυο δεκαετιών, τους Novak Djokovic, Rafael Nadal και Andy Murray.

Όπως είπε, δεν νιώθει άβολα που τους βλέπει ακόμα στην τηλεόραση, αντιθέτως θα το ένιωθε λάθος αν κάποιους από τους τρεις τους σταματούσε το τένις πριν από εκείνον: "Είμαι καλά με αυτό. Όταν αποσύρθηκα στο Λονδίνο και είχα δίπλα μου τον Andy, τον Novak, τον Rafa, τον Borg και όλους τους υπόλοιπους, μου ταίριαζε να είμαι ο πρώτος που θα έλεγε αντίο. Είχα τον χρόνο μου χωρίς εκείνους στο tour όταν πρωτομπήκα και τώρα ήρθε η ώρα να περάσουν εκείνοι χρόνο χωρίς εμένα στο tour. Θα ένιωθα πως ήταν λάθος αν ο Murray, που κόντεψε να αποσυρθεί μετά το θέμα με το ισχίο του, ή ο Rafa με τα γόνατά του, σταματούσαν πριν από μένα. Μακάρι να μπορέσουν να συνεχίσουν για όσο το έκανα και γω."

Μίλησε ξεχωριστά για τον Nadal, με τον οποίο έχει και την καλύτερη σχέση από τους τρεις: "Ένιωσα λυπημένος για τον Rafa που δεν μπόρεσε να παίξει όσο ήθελε. Ελπίζω να μπορέσει να το κάνει το καλοκαίρι. Ξέρω πως αποσύρθηκε από την Ντόχα και το Indian Wells και όλα αυτά, αλλά έχω καλό προαίσθημα για εκείνον και εξακολουθώ να ελπίζω ότι μπορεί να επιστρέψει σ' αυτό το τρένο και να το καβαλήσει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots