ATP
Τσιτσιπάς: "Να αξιοποιήσω στο έπακρο την περίοδο στο χώμα" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Να αξιοποιήσω στο έπακρο την περίοδο στο χώμα" (vid)
tn team Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 14:11

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια ακόμα πολύ καλή νίκη στο Monte-Carlo και μίλησε για το πως το συγκεκριμένο τουρνουά, αλλά και η χωμάτινη σεζόν εν γένει, του δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

"Είχα καλό ρυθμό και απέκτησα πολύ καλό momentum από ένα σημείο κι έπειτα. Έπαιζε καλά (o Khachanov) και δεν έκανε πολλά αβίαστα λάθη, ήταν πολύ ψύχραιμος από την baseline. Προσπάθησα να τον πιέσω όσο περισσότερο μπορούσα, να μη βιαστώ να τελειώσω τα ράλι και προσπάθησα επίσης να προβλέψω τι θα γίνει. Πήγε πολύ καλά, πήρα το χρόνο μου για μια ακόμα φορά, αυτό βοηθάει πολύ για να καταλάβεις τι δουλεύει και τι όχι", είπε ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε από το Court Rainier III, αμέσως μετά την επικράτησή του με 2-0 σετ επί του Khachanov.

Για το αν αποκτά ψυχολογικό πλεονέκτημα όταν παίζει σ' αυτό το γήπεδο, όπου 2 φορές αναδείχθηκε πρωταθλητής: "Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν μου έρχονται όμορφες αναμνήσεις όταν μπαίνω σ' αυτό το γήπεδο. Το ότι επιστρέφω εδώ και έχω όλες αυτές τις ωραίες αναμνήσεις, είναι και ένας από τους λόγους που κάνω καλές εμφανίσεις. Μου δίνει ωραία συναισθήματα το ότι παίζω μπροστά σ' αυτό τον κόσμο. Να προσπαθώ να επιδιώξω την τελειότητα στο παιχνίδι μου. Δεν έχω πολλές τέτοιες ευκαιρίες μέσα στη χρονιά. Η σεζόν στο χώμα διαρκεί μόνο για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και θέλω να την αξιοποιήσω στο έπακρο."

Ο Στέφανος ρωτήθηκε και για το τι του είπε ο πατέρας του, που του μιλούσε στα ελληνικά, και αν είπε κάτι σχετικό με το ότι "πήρε φωτιά": "Ίσως θα έπρεπε να προσλάβετε Έλληνες μεταφραστές αν δυσκολεύεστε να τον καταλάβετε (γέλια). Δεν είπε κάτι για φωτιά πάντως, είχαν να κάνουν με τη στρατηγική αυτά που μου έλεγε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots