ATP
Τσιτσιπάς: "Ένιωθα χαμένος, δεν ξέρω τι έκανα στο court" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ένιωθα χαμένος, δεν ξέρω τι έκανα στο court" (vid)
tn team Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 - 2:41

O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ανακουφισμένος που "δραπέτευσε" από την Grand Stand Arena του Foro Italico με τη νίκη επί του Jan-Lennard Struff το βράδυ του Σαββάτου, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά ένιωθε χαμένος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

"Δεν μπορώ να επεξεργαστώ τι συνέβη, ήταν σχεδόν τρεις ώρες, πολύ δράμα, πολλή ένταση, συναισθήματα. Ήταν τρελό, δεν ξέρω τι δούλεψε και τι όχι. Απλά προσπάθησα να κερδίσω το ματς και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Κατάφερα να επιστρέψω και να ξεπεράσω τις δύσκολες στιγμές", δήλωσε στην on-court συνέντευξη που παραχώρησε ο Τσιτσιπάς, μετά τη δύσκολη επικράτησή του επί του Struff στη Ρώμη.

"Δεν ξέρω τι έκανα στο court μέχρι τα μέσα του δεύτερου σετ, ένιωθα χαμένος και έχω πολύ καιρό να νιώσω έτσι. Όλα φαίνονταν περίεργα σε ό,τι αφορά το βάθος που ήθελα. Κατάφερα να βρω τρόπο να λειτουργήσει. Ήταν δύσκολο να διαχειριστώ συναισθήματα σαν αυτά. Δεν θυμάμαι άλλο ματς στη ζωή μου που να έχω παρασυρθεί από τόσα αρνητικά συναισθήματα. Ήταν μια περίεργη κατάσταση και δεν περίμενα το comeback στο τέλος", πρόσθεσε ο 25χρονος Έλληνας τενίστας.

"Πρέπει να βελτιώσω τη νοοτροπία μου μπαίνοντας στους αγώνες. Δεν ήμουν αφοσιωμένος στην αρχή του ματς σήμερα, δεν έπαιζα βαθιά στο court, δεν ήμουν εγώ. Πρέπει να ξεκινάω τα ματς πιο δυνατά, ή τουλάχιστον να είμαι σταθερός και να βρίσκω τον ρυθμό μου κατά τη διάρκεια του ματς. Ξέρω ότι είμαι καλός σε αυτή την επιφάνεια και ελπίζω να βελτιωθώ σε αυτό και να είμαι πιο δυνατός στο επόμενο παιχνίδι", κατέληξε.

Ο Τσιτσιπάς μίλησε και στα ελληνικά: "Ήταν ένα πολύ κακό ξεκίνημα στον αγώνα, ένιωθα χαμένος στο γήπεδο. Τα χτυπήματά μου δεν πίεζαν τον αντίπαλο, ένιωθα ότι τα συναισθήματά ήταν περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη μέρα. Ευτυχώς κατάφερα και βρήκα έναν δικό μου τρόπο να κερδίσω σήμερα, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που ξεκίνησε αυτός ο αγώνας, με τη συμπεριφορά μου, τις σκέψεις μου, ένιωσα ότι βρισκόμουν στον γκρεμό, αλλά κατάφερα με κάποιον τρόπο, με το μπρέικ στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ να νιώσω ότι ίσως υπάρχει κάποια ευκαιρία. Η αγωνιστικότητά μου, το πάθος μου στο τέλος του αγώνα ήταν αυτό που έψαχνα και το βρήκα σχετικά αργά. Η νίκη όμως μετράει."

Στον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Cameron Norrie.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots