ATP
Τσιτσιπάς: "Ήξερα ότι κάνω κάτι καλά σήμερα"

 
Τσιτσιπάς: "Ήξερα ότι κάνω κάτι καλά σήμερα"
tn team Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 - 22:33

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε εξαιρετικά στον αγώνα του 4ου γύρου της Ρώμης κόντρα στον Alex De Minaur κερδίζοντας με 2-0 σετ σε ένα εύκολο απόγευμα για αυτόν. Στη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τη πίστη στο παιχνίδι του αλλά και για τη συνέπεια του στο σημερινό ματς.

Σχεδόν μια ώρα στο γήπεδο έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έκανε κυριολεκτικά ότι ήθελε τον αντίπαλο του.

"Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα στο γήπεδο, καταφέρνοντας να βγάλω τα καλύτερα μου χτυπήματα. Σε ολόκληρο τον αγώνα αγωνίστηκα με συνέπεια, με το σερβίς και με τις τοποθετήσεις μου. Έφτιαξα τους πόντους μου με υπομονή." έιπε στην on-court συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Τσιτσιπάς.

"Αντιλήφθηκα ότι ο αντίπαλος μου πιεζόταν από το βάθος των χτυπημάτων μου. Ήταν ένας από τους λόγους που πήρα κουράγιο και ένιωθα πίστη στον εαυτό μου για να συνεχίζω να ασκώ πίεση. Ήξερα ότι γίνεται κάτι καλό σήμερα"

"Προσπαθώ να βγάλω καλές μπάλες κυρίως όταν βρίσκομαι σε άμυνα και είναι η άμυνα πολύ σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού, στο οποίο έχω κάνει πολύ δουλειά. Προσπαθώ να συνδυάσω το επιθετικό με το αμυντικό μου παιχνίδι, να δημιουργήσω ισορροπία και να βρίσκω ευκαιρίες".

Για μια θέση στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Nicolas Jarry που κέρδισε νωρίτερα τον Alexandre Muller.

Τσιτσιπάς και Jarry έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 5 φορές, με τον Χιλιανό να έχει κερδίσει 3 αγώνες σε βάρος του Στέφανου. Στη μοναδική μάχη που έχουν δώσει στο χώμα, νικητής αναδείχθηκε ο Τσιτσιπάς με 6-3, 6-4. Ήταν στο τουρνουά του Monte-Carlo το 2023.

Η μάχη μεταξύ των 2 αθλητών θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots