ATP
Άδοξο φινάλε για τον Τσιτσιπά στη Ρώμη (vids)

 
Άδοξο φινάλε για τον Τσιτσιπά στη Ρώμη (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 - 22:50

O Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με σετ, έχασε πολλές ευκαιρίες στο 2ο σετ και τελικά υπέστη την ήττα από τον Nicolas Jarry, ολοκληρώνοντας άδοξα την πορεία του στα προημιτελικά της Ρώμης.

Μετά από μια μονομαχία 2 ωρών και 38 λεπτών, ο Jarry κατάφερε να κερδίσει τον Τσιτσιπά επιστρέφοντας από σετ πίσω, με 3-6, 7-5, 6-4, για να πάρει μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα του 28χρονου Χιλιανού, που για 1η φορά στην καριέρα του θα βρεθεί στα ημιτελικά μιας Masters 1000 διοργάνωσης.

Το έκανε μάλιστα απέναντι σε έναν Τσιτσιπά που αυτή την εβδομάδα έπαιζε εξαιρετικό τένις στη Ρώμη και επιστρέφοντας από σετ πίσω, αλλά και σώζοντας 5 break points στο 2ο σετ, break points που αν γινόντουσαν break το ματς κατά πάσα πιθανότητα θα τελείωνε αρκετή ώρα πριν, με ένα φαινομενικά άνετο 2-0 του Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε σήμερα να πιάσει την ίδια απόδοση με τις προηγούμενες μέρες και έβγαλε τον αγώνα με 19 winners και 37 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο αντίπαλός του είχε επίσης 37 λάθη, αλλά 30 winners.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο ματς, όπως ξεκίνησε και τα προηγούμενα, για να κυριαρχήσει στο 1ο σετ και να το κερδίσει σχετικά γρήγορα με 6-3. Πρώτα έκανε το break για να πάρει το προβάδισμα με 4-1, ενώ λίγο έλειψε να κάνει και double break, με τον Jarry να σβήνει 4 break points στο 6ο game, κρατώντας τελικά το σερβίς του και μειώνοντας σε 4-2. Δεν προβληματίστηκε πάντως ο Στεφ, που κράτησε το σερβίς του στα δυο επόμενα games και έκλεισε το σετ στο 9ο game.

Τα προβλήματα άρχισαν να φαίνονται από τις αρχές του 2ου σετ, με τον Στέφανο να έχει ένα κακό game από το σερβίς στο 2ο game, παρόλο που τελικά έσβησε τα 2 break points του Jarry και το κράτησε για το 1-1.

Στο 7ο game του 2ου σετ είχε τη μεγάλη ευκαιρία του για να πάρει μεγάλο πλεονέκτημα πρόκρισης ο Στεφ, καθώς προηγήθηκε με 0-40 στο σερβίς του Χιλιανού, ο Jarry όμως βρήκε μεγάλα σερβίς σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και κατάφερε να μείνει ζωντανός, κρατώντας το σερβίς του για το (υπέρ του) 4-3.

Είχε νέες αναξιοποίητες ευκαιρίες στο 11ο game o Τσιτσιπάς, με τον Χιλιανό να σβήνει 2 νέα break points και να κρατάει ξανά το σερβίς του, κάτι που πλήρωσε πολύ ακριβά ο πρωταθλητής μας, αφού ο Jarry του έβαλε μεγάλη πίεση και τελικά του έκανε για 1η φορά break στο ματς, κερδίζοντας το 2ο σετ με 7-5.

Ο Τσιτσιπάς βρήκε μια προσωρινή απάντηση και έκανε γρήγορο break στο 3ο σετ για να προηγηθεί με 2-1, όμως ο Jarry έκανε break στο break και ισοφάρισε σε 2-2.

Το αποφασιστικό σετ παρέμεινε αμφίρροπο έως και το φινάλε, αλλά ο επίλογος ήταν ίδιος με το 2ο σετ. Ο Jarry είχε το προβάδισμα με 5-4 χάρη στο σερβίς του, υποχρέωσε τον Τσιτσιπά να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά και ο Έλληνας πρωταθλητής δεν τα κατάφερε, παρότι έσβησε τα 3 πρώτα match points του Χιλιανού, να μείνει τελικά στο ματς.

Ένα άδοξο φινάλε στο τελευταίο τουρνουά του Τσιτσιπά πριν από το μεγάλο ραντεβού του Roland Garros, που ξεκινάει σε κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα, με τον Στεφ να χάνει και μια θέση, υποχωρώντας στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτό σημαίνει πως θα έχει πιθανούς αντιπάλους Top 8 παίκτες από τον 4ο γύρο του παρισινού Grand Slam.

Στην αντίπερα όχθη το όνειρο συνεχίζεται για τον Jarry, που αύριο το βράδυ (21:30GR, COSMOTE SPORT 6HD) θα παίξει τον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας του, με αντίπαλο τον Tommy Paul. Αναμφίβολα μια μεγάλη ευκαιρία για τον Χιλιανό, που τη Δευτέρα θα βρίσκεται τουλάχιστον στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας το career high του, ενώ αν προκριθεί στον τελικό θα ανεβεί στο Νο.17 για 1η φορά.

 
 
 
 
 
 
 
H αποστολή του tennisnews.gr στη Ρώμη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots