ATP
Thiem: "Έκανα ζημιά στον καρπό επειδή προσπαθούσα να συναγωνιστώ τους καλύτερους"

 
Thiem: "Έκανα ζημιά στον καρπό επειδή προσπαθούσα να συναγωνιστώ τους καλύτερους"
© Peter Staples/USTA
tn team Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 - 12:05

Ο Dominic Thiem είπε πως κατά κάποιο τρόπο η συνύπαρξή του με τους Big 3 και η υπερπροσπάθεια που έκανε για να μπορέσει να διεκδικήσει μεγάλους τίτλους κόντρα στους κορυφαίους όλων των εποχών, προκάλεσε και την ανεπανόρθωτη ζημιά στον καρπό του.

Σε δηλώσεις του στην αυστριακή Die Presse, o Thiem εξήγησε πως αυτό του είπαν και οι γιατροί, πως εξαιτίας της υπερβολικής πίεσης που έβαζε στον καρπό του σε κάθε προπόνηση, προκλήθηκε ο αρχικός του τραυματισμός λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρώτο του Grand Slam στο US Open το 2020, από τον οποίο δεν μπόρεσε να ανακάμψει ποτέ.

"Πέρασα όλα τα χρόνια της καριέρας μου με το να ανταγωνίζομαι τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος. Η πίεση που έβαλα στον εαυτό μου για να παίξω σ' αυτό το επίπεδο και να το διατηρήσω, συνέβαλε στον τραυματισμό μου, δεν έχω αμφιβολία περί αυτού", είπε συγκεκριμένα ο Thiem.

"Προπονήθηκα σε πολύ υψηλή ένταση για πολλά χρόνια και οι γιατροί μου είπαν ότι το κάταγμα στον καρπό οφειλόταν σ' αυτές τις προπονήσεις, στα χτυπήματα που έκανα και στη σκληρή δουλειά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια", πρόσθεσε ο 30χρονος Αυστριακός.

Οι προσπάθειές του να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο δεν είχαν καρπούς και ο Thiem αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του αυτή τη σεζόν. Δεν μετανιώνει πάντως γι' αυτό, ούτε για το γεγονός πως σ' αυτή την εποχή ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσει μεγάλους τίτλους.

"Θεωρώ προνομιούχο τον εαυτό μου που μοιράστηκα την καριέρα μου με τους Big 3 και τους υπόλοιπους μεγάλους παίκτες με τους οποίους έπαιξα. Άργησα περισσότερο από τους υπόλοιπους της γενιάς μου να μπω στο Top 100 και ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατό να κερδίσω Grand Slam, αλλά και να φτάσω στο Νο.3 του κόσμου."

Δεν κατάφερε ωστόσο να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και να κερδίσει περισσότερους major τίτλους μετά το US Open το 2020: "Αμέσως μετά το US Open, είχα συνειδητοποιήσει ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσω στο ίδιο επίπεδο. Θα έπρεπε να ασκήσω πίεση στον εαυτό μου με τον ίδιο τρόπο. Κάθε φορά που έμπαινα στο γήπεδο ένιωθα το απόλυτο κενό, έπρεπε κάθε μέρα να βελτιώνομαι και να δείχνω τον καλύτερό μου εαυτό."

Όσο για το τι σκέφτεται να κάνει στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής του: "Θέλω να απολαμβάνω το τένις χωρίς καμία ανησυχία. Ίσως να γίνω σχολιαστής ή προπονητής. Στο πιο άμεσο μέλλον, θα ήθελα να κάνω οικογένεια με τη σύντροφό μου και το όνειρό μου είναι να δημιουργήσω έναν απόλυτα βιώσιμο ποδοσφαιρικό σύλλογο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots