Στον 3ο γύρο του Australian Open o Τσιτσιπάς (vids)

 
Στον 3ο γύρο του Australian Open o Τσιτσιπάς (vids)
Στον 3ο γύρο του Australian Open o Τσιτσιπάς (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 - 4:51

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Viktor Troicki με 6-3, 2-6, 6-2, 7-5 και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα. Ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του 20χρονου Έλληνα τενίστα.

Ακόμα μια σπουδαία διάκριση για το ελληνικό τένις και για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που ζευγάρωσε τις νίκες του στη Μελβούρνη και προκρίθηκε για πρώτη φορά στους "32" καλύτερους του αυστραλιανού Grand Slam. 

Τα highlights του αγώνα

Ο Στέφανος, που τη Δεύτερα έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που πήρε νίκη στο κυρίως ταμπλό του Australian Open στην ιστορία της open era, προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του στον 3ο γύρο ενός Grand Slam, μετά από το περσινό Wimbledon, όπου είχε φτάσει στον 4ο γύρο.

Σήμερα έκανε έναν πολύ καλό αγώνα στο Court 3 του Melbourne Park, τον οποίο τελείωσε με 53 winners, 14 άσους και 34 αβίαστα λάθη. Ήταν πολύ καλή και η ανταπόκρισή του μετά από το κακό διάστημα που είχε στο 2ο σετ, αφού δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Troicki στα δυο επόμενα.

Το ξεκίνημα του Στέφανου στο παιχνίδι ήταν ιδανικό, αφού κέρδισε τους 12 από τους 16 πρώτους πόντους και προηγήθηκε με 3-0. Δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του σ' αυτό το σετ και έφτασε με ασφάλεια στο 6-3.

Στο 2ο σετ, ο πρωταθλητής μας έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του για μερικά λεπτά και αυτό του στοίχισε 4 games, με τον Troicki να μετατρέπει αρκετά γρήγορα το 2-2 σε 6-2. Στα 2 τελευταία games, ο Στέφανος είχε μάλιστα προβάδισμα με 40-0, το οποίο έμεινε ανεκμετάλλευτο.

Στο 7o game, μόλις είχε υποστεί για πρώτη φορά break στο ματς, ήταν μπροστά με 0-40 και είχε συνολικά 5 ευκαιρίες για break, μετά από 10 λεπτά όμως ο Troicki κράτησε το σερβίς του και έκανε το 5-2. Στο 8ο game o Στέφανος είχε προηγηθεί με 40-0 στο δικό του σερβίς, αλλά το έχασε κι αυτό, με τον Σέρβο να παίρνει τους 5 τελευταίους πόντους του σετ για το 6-2.

Τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα για τον Τσιτσιπά, που στο 3ο σετ βρήκε ξανά το παιχνίδι του. Έκανε ένα break μετά από αρκετή ώρα στο 5ο game, χάρη σε ένα όμορφο passing shot. Πέρασε μπροστά με 3-2 και με ένα γρήγορο love service game έφτασε στο 4-2. Ακολούθησε κι άλλο break, σε ένα κακό service game του Troicki, με τον 20χρονο Έλληνα να κάνει το 5-2 και με νέο κράτημα σερβίς να κατακτά το σετ με 6-2.

Ο Στέφανος πήρε τα 5 τελευταία games αυτού του σετ, καθώς και τους 20 από τους 23 τελευταίους πόντους του. Ήταν ένα πολύ καλό σετ γενικά για τον Έλληνα αθλητή, που είχε 13 winners και μόνο 2 αβίαστα λάθη!

Ούτε στο 4ο σετ απειλήθηκε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος είχε 3 χαμένες ευκαιρίες για break στο 7ο game (3-4). Το 10ο game, ήταν το μοναδικό στο οποίο έχασε πάνω από έναν πόντο στο σερβίς του σ' αυτό το σετ, αλλά επέστρεψε με επιτυχία από το 15-30 και ισοφάρισε σε 5-5.

Ακολούθησε το μεγάλο break, που έδωσε στον πρωταθλητή μας το πολύ σημαντικό προβάδισμα με 6-5. Με ένα ακόμα love service game ολοκλήρωσε τη νίκη του ο "Στεφ", έπειτα από 2 ώρες και 40 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 3ο γύρο του Australian Open, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Nikoloz Basilashvili, που χρειάστηκε 5 σετ για να κάμψει την αντίσταση του qualifier, Stefano Travaglia, με 3-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3.

Τα τελευταία 2 χρόνια ο 26χρονος Γεωργιανός βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, παίζει καλό τένις και δικαιωματικά είναι τόσο ψηλά στην κατάταξη (Νο. 20). Θα είναι για 2η διαδοχική χρονιά στον 3ο γύρο της Μελβούρνης και για 4η φορά στους τελευταίους 24 μήνες στους "32" μιας Grand Slam διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots