Τσιτσιπάς: "Απόλυτη ευτυχία - Μέχρι το τέλος!" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Απόλυτη ευτυχία - Μέχρι το τέλος!" (vid)
Τσιτσιπάς: "Απόλυτη ευτυχία - Μέχρι το τέλος!" (vid)
tennisnews team Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 - 16:56

Έτσι περιέγραψε τη συναισθηματική του κατάσταση ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος στην Αυστραλία! Αναλυτικά οι δηλώσεις του, μετά τον μεγάλο θρίαμβο.

"Απλά ευτυχία. Απόλυτη ευτυχία. Ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή. Ήταν κάτι... η αρχή κάτι πολύ μεγάλου. Ένιωσα χαρά. Ένιωσα ανακούφιση. Έφυγε ένα βάρος από τους ώμους μου. Αυτή τη στιγμή σίγουρα δε θα την ξεχάσω ποτέ. Αυτό το match point, είμαι σίγουρος πως θα το θυμάμαι για την υπόλοιπη ζωή μου", απάντησε ο Στέφανος, όταν ρωτήθηκε για το πως ένιωσε όταν έκανε πραγματικότητα τον μεγάλο θρίαμβο.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο John McEnroe μπήκε στη Rod Laver Arena και πήρε τις πρώτες δηλώσεις του Στέφανου. Ο Αμερικανός έκανε μάλιστα λόγο για αλλαγή φρουράς, ο Στέφανος όμως διατηρήσε τη σεμνότητά του, όταν του το ανέφερε κάποιος στην αίθουσα Τύπου.

"Προσπαθώ να βλέπω κάθε αγώνα διαφορετικά. Σίγουρα ήταν μια καλή νίκη, κόντρα στον Roger. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Roger και τι έχει κάνει στο τένις. Αλλά θέλω να διατηρήσω τη συγκέντρωσή μου στους μελλοντικούς μου στόχους. Είναι μια πολύ καλή αρχή. Πρέπει να μείνω ταπεινός.

Είναι μια νίκη ορόσημο, ας πούμε ένα πολύ καλό πρώτο βήμα, προς κάτι μεγαλύτερο. Είμαι πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Νιώθω αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στα προημιτελικά και ανυπομονώ για να έρθει αυτή τη στιγμή."

Ένας αγώνας που άλλαξε όντως "η φρουρά", ήταν αυτός ανάμεσα σε Pete Sampras και Federer το 2001 στο Wimbledon. Έναν αγώνα που ο Τσιτσιπάς έχει παρακολουθήσει πολλές φορές, όπως έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν.

"Δεν τον είδα στη Μελβούρνη ακόμα. Ήταν επίσης για τον 4ο γύρο τώρα, που είναι τρελό. Τι σύμπτωση! Βλέπω συνήθως αυτόν τον αγώνα όταν είμαι στο Wimbledon ή στο γρασίδι. Έχω δει κάποια στιγμιότυπα με παίκτες που τον κέρδισαν (τον Federer) σε Grand Slam, όχι του Rafa ή του Djokovic, αλλά άλλων παικτών που τον έχουν κερδίσει στο US Open στο παρελθόν. Δεν θα πω ποιον παίκτη είδα. Έχει παρόμοιο στυλ με μένα. Τον κέρδισε στο US Open πριν λίγα χρόνια."

Για τις πιθανότητές του να πάει μέχρι το τέλος στη Μελβούρνη, είπε: "Φυσικά και το πιστεύω. Γι' αυτό είμαι εδώ. Γι' αυτό αγωνίζομαι, για το τρόπαιο, για τον τίτλο. Νιώθω καλά, το θέλω πολύ, αλήθεια θέλω να πάω πιο μακριά στο τουρνουά, να κάνω τον εαυτό μου ευτυχισμένο και όλους όσοι με υποστηρίζουν. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, όλη η δυναμική. Νιώθω πολύ καλά όταν παίζω σ' αυτά τα γήπεδα. Είναι μοναδικό. Θέλω να μείνω εδώ όσο γίνεται περισσότερο. Αυτός είναι ο στόχος μου."

Για το αν έχει πλάνο πριν τους αγώνες του ή αν παίρνει τις αποφάσεις μέσα στο γήπεδο, απάντησε: "Βασικά και τα δυο. Έχω πλάνο πριν τους αγώνες μου, αλλά κάποιες φορές παίρνω αποφάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αν πάρω μια απόφαση, δεν θα διστάσω. Αυτό έχει βοηθήσει στην ανάπτυξή μου ως παίκτη. Σταμάτησα να είμαι διστακτικός όταν η μπάλα είναι μπροστά μου. Ξέρω από την αρχή τι θα κάνω, ποιο είναι το πλάνο μου για κάθε χτύπημα. Είναι κάτι που έχω βελτιώσει πολύ. Όταν παίζεις με τέτοιους παίκτες πάντα πρέπει να υπάρχει καθαρό πλάνο, να ξέρεις τι κάνεις στο γήπεδο, αλλιώς δεν έχεις πιθανότητες."

Σε επέκταση αυτής της ερώτησης για το σημερινό του πλάνο, ο Στέφανος δεν θέλησε να το αποκαλύψει: "Αν σας πω, δεν θα είναι πια μυστικό. Προτιμώ να μην το κάνω. Προτιμώ να το κρατήσω για τον εαυτό μου. Ευχαριστώ."

Τέλος, για τον επόμενο αγώνα του, όπου θα αντιμετωπίσει τον Roberto Bautista Agut, δήλωσε: "Ισχύει το ίδιο όπως με τον Federer. Αυτοί οι παίκτες προφανώς είναι διαφορετικοί από κάθε άλλον παίκτη. Χρειάζεται κάτι παραπάνω για να τους κερδίσεις. Το έδειξα αυτό σήμερα.

Αλλά αν καταφέρω να κρατήσω το επίπεδό μου και τη συγκέντρωσή μου σ' αυτό το επίπεδο, όπως έκανα σήμερα, με την ίδια υπομονή, την ίδια πνευματική δύναμη, την ίδια θέληση για να παλέψω, είμαι σίγουρος πως θα τα πάω καλά. Αλλά και πάλι, όπως είπα, πρέπει να μείνω ταπεινός και συγκεντρωμένος στους στόχους που έχω γι' αυτή τη χρονιά. Θα προσπαθήσω να παλέψω σκληρά και να τα δώσω όλα στο court." 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots