Τσιτσιπάς: "Απορώ πως κερδίζει κάποιος τον Rafa" (vid+audio)

 
Τσιτσιπάς: "Απορώ πως κερδίζει κάποιος τον Rafa" (vid+audio)
Τσιτσιπάς: "Απορώ πως κερδίζει κάποιος τον Rafa" (vid+audio)
tennisnews team Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 - 17:48

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκθείασε τον Rafael Nadal στη συνέντευξη Τύπου, εκφράζοντας την απορία του για το πως μπορεί κάποιος να τον κερδίσει!

Συγκεκριμένα ο Στέφανος μιλούσε στα ελληνικά και απαντούσε σε ερώτηση του ανταποκριτή μας στη Μελβούρνη, Βασίλη Ρουμελιώτη, αναφέροντας το πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς τις απαντήσεις στο παιχνίδι του Rafa:

"Πολλές φορές σκέφτομαι πάρα πολύ το τι θα κάνει με την επιστροφή κι αυτό συνήθως με κάνει να σκέφτομαι πάρα πολλά πράγματα πριν καν σερβίρει. Ξέρουμε ότι έχει το μεγαλύτερο forehand στο tour, το backhand του να πω την αλήθεια έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, το χτυπάει στη διαγώνιο και down the line.

Πραγματικά απορώ πως κάποιος μπορεί να τον κερδίσει, για να τον κερδίσεις πρέπει πραγματικά να σου φύγει η ψυχή. Στην κυριολεξία, τόσο πολύ που δεν θα μπορείς να παίξεις στον επόμενο αγώνα. Είναι τένις άλλης διάστασης όπως είπα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Νιώθω μια πίκρα που δεν έφυγα από δω μ' ένα οποιοδήποτε τρόπαιο, τελικό ή νίκη εδώ στη Μελβούρνη, αλλά και πάλι ένιωσα τελείως... χωρίς πιθανότητες σήμερα. Μετά το 2-0 ένιωσα πως ό,τι και να κάνω δεν μπορώ να γυρίσω στο ματς. Είχε βρει το momentum, είχε βρει τα χτυπήματά του και ένιωθε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο."

Κάτι αντίστοιχο είπε και στην συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά (που προηγήθηκε), αναφερόμενος και στον Roger Federer, που έχει κερδίσει τον Nadal στα 5 τελευταία παιχνίδια τους.

"Προσπαθώ να σκεφτώ πως τον κέρδισε ο Federer. Έχει παρόμοιο στυλ παιχνιδιού με μένα. Προσπαθώ να καταλάβω. Εννοώ, δεν θέλω να χάσω από τον Rafa 10 φορές!"

Τέλος, ο Στέφανος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο που κύλησε ο σημερινός αγώνας: "Ελπίζω να με βοηθήσει η ήττα μακροπρόθεσμα. Σίγουρα δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο ήθελα να τελειώσει το τουρνουά. Ήθελα τουλάχιστον να παλέψω, ίσως σε 4ο σετ, να πάρω κάτι απ' αυτό, όχι να φύγω με 6 κερδισμένα games σε όλο τον αγώνα.

Απλά δεν μπορούσα σήμερα. Οι γωνίες που χρησιμοποιούσε... το μυαλό μου έχει συνηθίσει σε έναν συγκεκριμένο ρυθμό με όλους τους δεξιόχειρες που έπαιξα αυτή την εβδομάδα. Με εκείνον, ένιωθα πάντα σα να με παίζει στο wrong foot. Ένιωθα πολύ αργός σήμερα, ενώ νιώθω πολύ γρήγορος όταν είμαι στο γήπεδο. Αισθάνομαι πως έχω βελτιωθεί πολύ, αλλά σήμερα ήταν λες και είμαι 2,10μ. και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Ήταν περίεργο, όλος ο αγώνας ήταν περίεργος από την αρχή. Έχει (ο Rafa) αυτό το ταλέντο να σε κάνει να παίζεις άσχημα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots