Federer: "Οι προσδοκίες μου είναι χαμηλές"

 
Federer: "Οι προσδοκίες μου είναι χαμηλές"
Federer: "Οι προσδοκίες μου είναι χαμηλές"
tennisnews team Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 - 8:22

Μπορεί η τελευταία φορά που κέρδισε Grand Slam τίτλο να ήταν στην Αυστραλία, ωστόσο ο Roger Federer δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει για χαμηλές προσδοκίες, όσον αφορά τη φετινή διοργάνωση.

"Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Αυστραλία. Είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ εδώ, το λατρεύω", δήλωσε ο Federer, ο οποίος έχει κερδίσει το τελευταίο του Grand Slam στη Μελβούρνη, τον Ιανουάριο του 2018.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, θα αντιμετωπίσει στον πρώτο του αγώνα για το 2020 τον Αμερικανό Steve Johnson, No.81 στον κόσμο. Μπορεί θεωρητικά να φαίνεται μια εύκολη αποστολή για τον Ελβετό, σ' αυτό το επίπεδο ωστόσο όλα τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες, ενώ ο Johnson έχει και αρκετά παιχνίδια στα πόδια του, με ένα πολύ καλό ξεκίνημα 7 νικών σε 8 αναμετρήσεις στη χρονιά. Το σερί του αυτό, περιλαμβάνει και την κατάκτηση του Bendigo Challenger αυτό το Σάββατο.

"Είναι περίεργη η κατάσταση τώρα, παίζω με κάποιον που έπαιξε πολύ τένις αυτή την εβδομάδα. Είναι σίγουρα έτοιμος αγωνιστικά, ενώ εγώ όχι. Οι προπονήσεις πάνε καλά. Είχα πολύ χρόνο να προσαρμοστώ και να κάνω όλα τα πράγματα που έπρεπε για να προετοιμαστώ. Ελπίζω να είναι αρκετά. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω με τον Steve. Είναι καλός τύπος και νομίζω πως το παιχνίδι του θυμίζει παλιά σχολή. Μεγάλο forehand, slice backhand, καλό σερβίς. Πιστεύω πως θα είναι ένας καλός αγώνας για μένα."

Όσο για τις πιθανότητές του να κερδίσει φέτος το Australian Open, o Ελβετός μαέστρος δείχνει αρκετά προσγειωμένος: "Γνωρίζω πως είναι εξαιρετικά μακρύς ο δρόμος προς τη νίκη. Γι' αυτό και πρέπει να πάρω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Οι προσδοκίες μου είναι πολύ χαμηλές."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots