Τσιτσιπάς για κόσμο: "Το ίδιο δυνατά αλλά με σεβασμό στον αντίπαλο" (vid)

 
Τσιτσιπάς για κόσμο: "Το ίδιο δυνατά αλλά με σεβασμό στον αντίπαλο" (vid)
Τσιτσιπάς για κόσμο: "Το ίδιο δυνατά αλλά με σεβασμό στον αντίπαλο" (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 - 13:59

Το tennisnews.gr έχει ανταποκριτή στη Μελβούρνη για 10η διαδοχική χρονιά και σας μεταφέρει όσο καλύτερα μπορεί τη δράση από το αυστραλιανό Grand Slam. Στην πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την έναρξη του τουρνουά, έγινε περισσότερο συζήτηση για τον κόσμο, που έδωσε μεγάλη ενέργεια από την κερκίδα, αλλά κάποιες φορές ξεπέρασε και τα όρια. Διαβάστε όλα όσα είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

"Δυο είδη υποστήριξης μπορούν να υπάρξουν σε έναν αγώνα. Το ένα είναι να στραφούν εναντίον του αντιπάλου σου. Το άλλο είναι να δείξουν προς το πρόσωπό σου αληθινά καλή -χωρίς ακρότητες- υποστήριξη. Μου αρέσει να έρχονται και να με υποστηρίζουν, γιατί αυτό φέρνει πολλά θετικά στο παιχνι μου. Δεν ξέρω γιατί θέλουν να το παρατραβάνε κάποεις φορές. Μπορεί ο αντίπαλος να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει εκεί έξω και τι λένε τα συνθήματα, αλλά από την πλευρά τους, πιστεύω πως θα έπρεπε να δείχνουν λίγο περισσότερο σεβασμό στους αντιπάλους. Αυτό είναι όλο. Μπορούν να κάνουν αυτό που κάνουν, αλλά με περισσότερο σεβασμό."

Όσο για το αν του αποσπούν την προσοχή τα συνθήματα στα Ελληνικά που δεν περιμένει, ο Στέφανος είπε: "Λίγο, ναι. Θυμίζει ποδοσφαιρικό γήπεδο. Είναι μια συμπεριφορά που δεν ανήκει στο τένις. Θα πρέπει να μείνει στο ποδοσφαιρικό και όχι στο τενιστικό γήπεδο."

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Τσιτσιπάς ήταν εκπληκτικός σήμερα και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Salvatore Caruso, τον οποίο κέρδισε με 6-0, 6-2, 6-3.

"Τα έκανα όλα σωστά. Τα πήγαινα πολύ καλά και με βοήθησε να πάρω αυτά τα τρια break στο 1ο σετ. Μετά έβαλα τον εαυτό μου σε μια ζώνη ασφαλείας και το πλάνο μου λειτούργησε πολύ καλά. Ένιωσα άνεση και αυτοπεποίθηση από την αρχή. Επίσης ήταν εκεί και τα επίπεδα συγκέντρωσης. Είχα την ευκαιρία να κάνω break και στην αρχή του 2ου σετ για να μπω μπροστά με 3-0, αλλά δε συνέβη. Για μένα είναι μια διδακτική εμπειρία. Ακόμα και απ' αυτόν τον αγώνα μπορώ να μάθω πολλά και να προχωρήσω."

Το 2019, ο Τσιτσιπάς είχε το πρώτο πολύ μεγάλο breakthrough στη Μελβούρνη, φτάνοντας ως τα ημιτελικά του Australian Open. Αυτή τη χρονιά πήγε με ακόμα περισσότερη εμπειρία στη Μελβούρνη και ελπίζει πως θα μπορέσει να πετύχει ακόμα περισσότερα.

"Αυτό είναι κάτι που πάντα ελπίζεις. Σίγουρα νιώθω πιο έμπειρος τώρα. Πέρσι, ήμουν ένα παιδί που προσπαθούσε να βρει αυτοπεποίθηση από κάποια πράγματα που έκανε στο γήπεδο. Τώρα νιώθω πιο ώριμος και πιο επιφυλακτικός. Επίσης, σε σχέση με το παρελθόν, νιώθω πιο σίγουρος για τον εαυτό μου. Δεν αμφιβάλλω τόσο πολύ για τον εαυτό μου."

Στην ερώτηση του ανταποκριτή μας στη Μελβούρνη, Βασίλη Ρουμελιώτη, σχετικά με το αν μπορούν σ' αυτό το τουρνουά οι νέοι παίκτες να κερδίσουν τους 3 κορυφαίους του κόσμου, Rafael Nadal, Novak Djokovic και Roger Federer, ο Στέφανος απάντησε: "Οι 3 κορυφαίοι είναι ακόμα εκεί και παίζουν πολύ καλό τένις. Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα αν θα μπορέσουμε να τους κερδίσουμε, αλλά και από τους υπόλοιπους μικρότερους σε ηλικία παίκτες, από το πόσο το θέλουνε. Ελπίζω όλοι μας να κάνουμε αυτή την επανάσταση σε εισαγωγικά και να τους βγάλουμε από εκεί. Θα έδειχνε ότι το τένις πλέον αλλάζει και όλη η ροή κατευθύνεται προς τους νεαρούς παίκτες."

Ο Στέφανος θα επιστρέψει στο Melbourne Park την Τετάρτη, για να αντιμετωπίσει τον Philipp Kohlschreiber.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots