Χωρίς πρόβλημα ο Rafa (vid)

 
 Rafael Nadal
Rafael Nadal © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 10:10

O Hugo Dellien έκανε μια αξιοπρεπή προσπάθεια, ο Rafael Nadal ωστόσο δεν είχε πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βολιβιανού, σε έναν αγώνα που απώλεσε μόλις 5 games.

Ο Nadal επιβλήθηκε του Dellien με 6-2, 6-3, 6-0 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Australian Open στη Μελβούρνη. Αυτή ήταν η 272η νίκη του Ισπανού, σε 310 αναμετρήσεις σε Grand Slam διοργανώσεις (272-38), καθώς και η 62η νίκη του στο Australian Open (62-13).

Ο Dellien ήταν αξιοπρεπέστατος στο court και άντεξε για κάτι περισσότερο από 2 ώρες, παλεύοντας όσο περισσότερο μπορούσε κυρίως στα δυο πρώτα σετ, ο Rafa όμως έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, με 38 winners και 21 αβίαστα λάθη, για να φτάσει άνετα στην πρώτη του νίκη στη διοργάνωση.

Το 6-2 του 1ου σετ αδικεί πολύ τον Βολιβιανό, που έχασε τα πρώτα 4 games, παρά το γεγονός πως έδωσε σε όλα πολύ μεγάλες μάχες. Το πρώτο game που πήρε άκοπα ο Nadal ήταν το 5ο, για να φτάσει στο 5-0. Ο Dellien έπειτα κράτησε το σερβίς του και έκανε ένα break, για να μειώσει σε 5-2, ο Nadal ωστόσο απάντησε με το ίδιο νόμισμα και έκλεισε με break το σετ, στο 8ο game.

Και στο 2ο σετ ο Dellien στάθηκε πολύ καλά, αλλά ο Nadal βρήκε τρόπο να κάνει το break για να βρεθεί μπροστά με 4-2. Ο Βολιβιανός είχε απάντηση και μείωσε σε 4-3, γρήγορα ωστόσο ο Rafa ανέκτησε το πάνω χέρι, έκανε νέο break για το 5-3 και έκλεισε το σετ με love service game.

Το 3ο σετ επίσης είχε γεμάτα games, με αποκορύφωμα το πρώτο, στο οποίο ο Dellien έσωσε 5 break point πριν υποστεί το break, αλλά η κατάληξη ήταν συνεχώς η ίδια. Ο Nadal δεν έχασε ούτε ένα game και με ένα bagel ολοκλήρωσε την αποστολή του, έπειτα από 2 ώρες και 2 λεπτά συνολικού αγώνα. 

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και φιναλίστ πέρσι στη Μελβούρνη, θα περιμένει την αναμέτρηση του Federico Delbonis με τον Joao Sousa, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο Grand Slam της Αυστραλίας.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots