Η αμφιλεγόμενη ενέργεια του Millman στο ματς με Federer (vid)

 
John Millman
John Millman
tennisnews team Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 - 17:04

Σύμφωνα με τον Sven Groeneveld, ο John Millman χρησιμοποίησε ένα παλιό, αλλά παράνομο κόλπο, στην χθεσινή αναμέτρησή του με τον Roger Federer στο Australian Open. Δείτε το βίντεο με την αμφιλεγόμενη ενέργεια του Αυστραλού.

"Ο Millman δοκιμάζει ένα παλιό κόλπο για να κάνει πιο γρήγορα τα πρώτα του σερβίς, με το να κυλάει την μπάλα στην (υποθέτω) βρεγμένη μπλούζα του, πριν τα σερβίς του; Ξέρω πως δεν είναι νόμιμο αυτό σε άλλα αθλήματα, όπως κρίκετ και μπέιζμπολ, αλλά έχουμε τέτοιον κανονισμό στο τένις;" έγραψε ο Groeneveld στο Twitter, ανεβάζοντας και βίντεο με την ενέργεια του Millman.

Στο βίντεο πράγματι φαίνεται o Millman να κυλάει δυο μπάλες στη μπλούζα και είναι πολύ πιθανό να προσπαθούσε να τις βρέξει, ώστε τα σερβίς του να είναι γρηγορότερα και δυσκολότερα για τον Federer. Το βίντεο που ανέβασε μάλιστα ο Ολλανδός προπονητής (και πρώην παίκτης), ήταν από ένα πολύ κρίσιμο game, στο οποίο ο Αυστραλός ήταν πίσω με 0-30.

Η ITF έχει προβλέψει τη συγκεκριμένη ενέργεια και υπάρχει παράγραφος στους επίσημους κανονισμούς, που την καθιστά παράνομη: "Ο παίκτης δεν επιτρέπεται να κάνει καμιά δράση που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση της μπάλας. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μια μπάλα για να σκουπίσει τον ιδρώτα του. Με το να φέρει σε επαφή την μπάλα με τον ιδρώτα του, θα τη βρέξει ή θα αυξήσει την υγρασία και θα έχει αλλάξει την αρχική της κατάσταση. Αυτή είναι παράβαση του κανόνα 3."

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ο Millman δεν έπαιξε εκπληκτικό τένις χθες και πως θαυμάσαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ο Federer ήταν ο νικητής, επικρατώντας του Αυστραλού με 4-6, 7-6 (2), 6-4, 4-6, 7-6 (8), για να προκριθεί στον 4ο γύρο του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots