ATP
Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Κοκκινάκη στην Αδελαΐδα

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © Tennis Australia
tn team Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 - 13:33

Ο Θανάσης Κοκκινάκης πέτυχε την πρώτη του tour-level νίκη από τον Μάρτιο του 2021, ξεκινώντας εντυπωσιακά τη νέα του σεζόν από την Αδελαΐδα.

Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός, που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι από τους τραυματισμούς και βρίσκεται στο Νο.171 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε τον John Millman για τον 1ο γύρο του Adelaide International, με 6-4, 6-3.

"Μου αρέσει όταν επιστρέφω εδώ, είχα 12 μήνες να έρθω. Ήταν μια κουραστική χρονιά με όλα τα ταξίδια, αλλά είμαι χαρούμενος που παίζω στο πρώτο μου επαγγελματικό τουρνουά μπροστά σε φιλάθλους στην πατρίδα μου. Το να παίζεις ένα σημαντικό τουρνουά με έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο, σημαίνει πολλά για μένα. Έπαιξα πολύ καλά και η υποστήριξη του κόσμου ήταν τρομερή, οπότε είμαι πολύ πολύ χαρούμενος", είπε ο Κοκκινάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο court μετά το τέλος του αγώνα.

Ούτε ένα break point δεν αντιμετώπισε σε ολόκληρο το παιχνίδι ο Κοκκινάκης, απέναντι στον 32χρονο Αυστραλό, που βρίσκεται στο Νο.72 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο 1ο σετ έκανε ένα break, στο 3ο game για το 2-1, ενώ στο 2ο σετ "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του αντιπάλου του, στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3), για να ολοκληρώσει το ματς σε 82 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά της Αδελαΐδας, ο Κοκκινάκης θα έχει μια δύσκολη αποστολή, απέναντι στο Νο.4 του ταμπλό και Νο.38 στον κόσμο, Frances Tiafoe.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots