Έκανε το πρώτο βήμα ο Zverev (vid)

 
Έκανε το πρώτο βήμα ο Zverev (vid)
tn team Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 - 14:22

O Alexander Zverev χρειάστηκε να παίξει δυο tie-break, δεν έχασε όμως σετ από τον Daniel Altmaier στην πρεμιέρα του στο Australian Open.

Σε μια πρεμιέρα που έκρυβε παγίδες, ο Zverev δεν έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, πήρε όμως τη νίκη στα τρια σετ απέναντι στον Altmaier, με 7-6 (3), 6-1, 7-6 (1).

Το Νο.3 του ταμπλό, βρήκε σθεναρή αντίσταση στο 1ο και στο 3ο σετ, κατάφερε όμως να αποφύγει το επιπλέον σετ. Έμεινε παρόλα αυτά στη Rod Laver Arena για 2 ώρες και 38 λεπτά, αφήνοντας πολλά περιθώρια βελτίωσης για τη συνέχεια.

Σε γενικές γραμμές πάντως ήταν ένα καλό παιχνίδι για τον 24χρονο, που είχε 14 άσους, 53 winners και 43 αβίαστα λάθη. Δεν έχασε το σερβίς του σε κανένα σημείο του αγώνα, έχασε όμως και αρκετές ευκαιρίες για να φτάσει πιο γρήγορα στη νίκη, αφού εκμεταλλεύτηκε μόλις τα 4 από τα 18 break points του.

Στο 1ο σετ είχε 3 set points για να κάνει το 6-4 στο 10ο game, δεν το έκανε όμως και οδηγήθηκε σε tie-break, ενώ στο 3ο σετ, αν και βρέθηκε πίσω με break στο 2-4, ισοφάρισε σε 4-4 και αργότερα είχε 4 match points για το 7-5. Και στα δυο tie-break πάντως, ο Sascha ήταν επιβλητικός και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του.

Ο Zverev, ο οποίος αν κατακτήσει το τρόπαιο θα ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον John Millman, που κέρδισε νωρίτερα τον Feliciano Lopez με 6-1, 6-3, 4-6, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots