Στα προημιτελικά η Barty (vid)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty
tennisnews team Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 - 12:40

H Ashleigh Barty κράτησε "ζωντανές" τις ελπίδες των ντόπιων φιλάθλων για τίτλο, κερδίζοντας στα τρια σετ την Alison Riske και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Australian Open.

Η Barty μπορεί να μη βρέθηκε στην καλύτερή της μέρα, αλλά διατήρησε ζωντανό το όνειρο του τίτλου στο Grand Slam της πατρίδας της, χάρη στη νίκη που πέτυχε επί της Riske, με 6-3, 1-6, 6-4.

Με 20 winners και 34 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το παιχνίδι η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία κέρδισε μόλις 2 πόντους περισσότερους από την Αμερικανίδα παίκτρια. Οι δυο παίκτριες είχαν από ένα σετ στο οποίο ήταν καλύτερες και πάλεψαν μέχρι τέλους για την πρόκριση στο 3ο σετ.

Η Barty προηγήθηκε πρώτη με break, φτάνοντας μέχρι και το 4-1, αλλά η Riske αντεπιτέθηκε και την ισοφάρισε στο 4-4. Τελικά, η 23χρονη Αυστραλή κατάφερε να κάνει το break στο 10ο game και να "σφραγίσει" τη νίκη της με 6-4, έπειτα από 96 λεπτά παιχνιδιού.

Για 2η διαδοχική χρονιά θα είναι στα προημιτελικά του Australian Open η Barty, που είναι και η καλύτερη πορεία που έχει κάνει στη Μελβούρνη. Πρωταθλήτρια πέρσι στο Roland Garros, η Αυστραλή θα διεκδικήσει την δεύτερη μόλις πρόκριση σε ημιτελική φάση οποιουδήποτε Grand Slam, απέναντι στην Petra Kvitova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots