Στα ημιτελικά Barty και Kenin (vids)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty
tennisnews team Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 - 8:16

H Ashleigh Barty και η Sofia Kenin θα διεκδικήσουν το ένα από τα δυο εισιτήρια του μεγάλου τελικού του φετινού Australian Open, καθώς αμφότερες μπήκαν στα ημιτελικά, μετά τις νίκες τους κόντρα σε Petra Kvitova και Ons Jabeur αντίστοιχα.

H Barty, No.1 της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζει να κρατάει ζωντανά τα όνειρα των Αυστραλών για έναν τίτλο στα μονά του Australian Open (σε άνδρες ή γυναίκες), κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς αυτόν σήμερα, μετά και τη νίκη της επί της Kvitova με 7-6 (6), 6-2.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η 23χρονη Αυστραλή, η οποία έσβησε τα 10 από τα 12 break point που αντιμετώπισε σήμερα και κατάφερε να κερδίσει την Kvitova μετά από 3 διαδοχικές ήττες που είχε από την Τσέχα στο tour, σε 1 ώρα και 44 λεπτά.

Η μεγάλη μάχη έγινε στο 1ο σετ, το οποίο κράτησε τα 70 από τα 104 λεπτά του αγώνα! Η Barty αρχικά επέστρεψε από break πίσω, καθώς έχανε με 1-2, για να περάσει μπροστά με 3-2. Αργότερα, κατάφερε να ανατρέψει το 3-3, 0-40 και να σβήσει συνολικά 5 break point σε ένα ατελείωτο game με 7 ισοπαλίες, χάρη στο οποίο προηγήθηκε με 4-3.

Ακόμα μια δύσκολη στιγμή για την Barty στο 11ο game, όπου έσβησε άλλα 2 break point και από το 5-5, 15-40 βρέθηκε μπροστά με 6-5. Στο tie-break η Kvitova έχασε ξανά ένα μικρό προβάδισμα, με την Barty να επιστρέφει αυτή τη φορά από το 1-3 και να ισορροπεί γρήγορα την κατάσταση. Αργότερα έσβησε και ένα set point η Αυστραλή στο 5-6, για να πάρει τους 3 τελευταίους πόντους του σετ και να κατακτήσει το tie-break με 8-6.

Και ενώ σε όλο το 1ο σετ έδειχνε να παλεύει για να μείνει στο παιχνίδι, η Barty άλλαξε όλα τα δεδομένα με την κατάκτησή του και κυριάρχησε στο 2ο σετ, όπου προηγήθηκε με 4-0. Η Kvitova προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σε 4-2, αλλά η Αυστραλή έκανε νέο break για το 5-2 και αργότερα επέστρεψε από το 15-40 για μια ακόμα φορά, για να σερβίρει επιτυχώς για την πρόκριση.

Θα είναι για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Australian Open η Barty και για δεύτερη γενικά σε κάποιο Grand Slam. Θυμίζουμε πως την άλλη φορά που έφτασε στις "4" ενός Slam, το κατέκτησε κιόλας, το περσινό καλοκαίρι στο Roland Garros.

Θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την Sofia Kenin, που στην πρώτη της ever παρουσία σε έναν προημιτελικό Grand Slam, επιβλήθηκε της Ons Jabeur με 6-4, 6-4. Η 21χρονη Αμερικανίδα χρειάστηκε 92 λεπτά για να φτάσει σ' αυτή τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που έσβησε τα 6 από τα 7 break point που αντιμετώπισε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots