1ος GS ημιτελικός για τον Zverev! (vid)

 
Stan Wawrinka Alexander Zverev
Stan Wawrinka Alexander Zverev
tennisnews team Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 - 9:48

O Alexander Zverev συνεχίζει την καταπληκτική πορεία του στο Australian Open, καθώς μετά από νέα σπουδαία εμφάνιση κέρδισε και τον Stan Wawrinka, εξασφαλίζοντας την πρώτη του πρόκριση σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωση.

Το καλύτερο Grand Slam της καριέρας του πραγματοποιεί ο Alexander Zverev, ο οποίος για ακόμα μια μέρα έπαιξε μεγάλο τένις στη Μελβούρνη και επιβλήθηκε του Stan Wawrinka με 1-6, 6-3, 6-4, 6-2.

Ο 22χρονος Γερμανός πέτυχε 13 άσους, 34 winners και υπέπεσε σε 28 αβίαστα λάθη. Ο Wawrinka σταμάτησε στους 35 winners, κάνοντας 11 περισσότερα λάθη από τον "Sascha".

Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα, ο Zverev έμεινε πίσω με 0-5 και έχασε το 1ο σετ σε λιγότερο από μισή ώρα. Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν σύντομα και από το 2ο σετ ο Γερμανός έδειχνε πολύ πιο απειλητικός, χάνοντας νωρίς ένα break point για το 2-0.

Δεν εκμεταλλεύτηκε την πρώτη του ευκαιρία για break στο ματς, αλλα μερικά λεπτά αργότερα "έσπασε" το σερβίς του 34χρονου Ελβετού σε ένα κρίσιμο σημείο, για να βρεθεί μπροστά με 5-3 και να ισοφαρίσει το παιχνίδι με ένα loves service game.

Το break αυτό ήταν μόνο η αρχή, μιας αντεπίθεσης διαρκείας του Sascha, που στο 3ο σετ ήταν μπροστά με break από το 5ο game (3-2) έως το τέλος του, για να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 4ο σετ ο Γερμανός ήταν ακόμα πιο ισοπεδωτικός, αποκτώντας προβάδισμα με 4-0 και πλησιάζοντας ακόμα και στο bagel, όταν είχε τριπλό break point για το 5-0 (0-4, 0-40). Ο Wawrinka πήρε 5 συνεχόμενους πόντους και μείωσε σε 1-4, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει το σερβίς του Zverev, που τελικά έκλεισε το σετ αυτό στα 8 games.

Μέχρι πριν λίγες μέρες ο Zverev δεν πίστευε στις πιθανότητές του στη Μελβούρνη, μετά και το κακό ξεκίνημα που έκανε στη σεζόν, από το ATP Cup. Θέλοντας να ενισχύσει το κίνημα bushfire relief για τους πυρόπληκτους της Αυστραλίας, είχε δηλώσει πως θα δωρίσει ολόκληρο το χρηματικό έπαθλο, αν κέρδιζε το τουρνουά, κάτι που παραδέχτηκε πως δεν ήταν και πολύ πιθανό σενάριο. 

Σήμερα ωστόσο βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον 1ο Grand Slam τίτλο του. Κατάφερε να προκριθεί στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του και μάλιστα με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, αφού το σετ από τον Wawrinka είναι το μοναδικό που έχασε σε 5 αναμετρήσεις στο Melbourne Park.

Την Παρασκευή θα διεκδικήσει και την είσοδό του στον τελικό, απέναντι σε έναν εκ των Rafael Nadal και Dominic Thiem.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots