Κανένα πρόβλημα για τη Svitolina, εκτός η Pliskova (vids)

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina
tn team Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 - 8:58

H Elina Svitolina προκρίθηκε στη 2η εβδομάδα του Australian Open χωρίς να απωλέσει σετ σε κάποια από τις τρεις πρώτες αναμετρήσεις της. Εκτός συνέχειας η Karolina Pliskova, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Karolina Muchova.

Η Svitolina έκανε ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα στη Μελβούρνη και επιβλήθηκε της Yulia Putintseva με 6-4, 6-0, για να προκριθεί χωρίς προβλήματα στον 4ο γύρο του Australian Open.

H 26χρονη Ουκρανή ανέτρεψε το 0-2 στο 1ο σετ, ενώ από το 3-4 και έπειτα κέρδισε 9 games στη σειρά, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην 3η της νίκη στο τουρνουά, που ήρθε και αυτή με straight sets.

Στον 4ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam, η Svitolina θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula, που κάνει ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά. Η 26χρονη Αμερικανίδα, που απέκλεισε στον 1ο γύρο τη Victoria Azarenka και στον 2ο έχασε μόνο ένα game από τη Samantha Stosur, ήταν και σήμερα σαρωτική, συντρίβοντας την Kristina Mladenovic με 6-2, 6-1!

Εκτός 16άδας έμεινε η Karolina Pliskova, που μετά από δυο κλειστά σετ υπέστη την ήττα από την συμπατριώτισσά της, Karolina Muchova, με 7-5, 7-5. Στο 2ο σετ μάλιστα η Pliskova είχε προηγηθεί με 5-0, "βραχυκύκλωσε" όμως και έχασε 7 συνεχόμενα games από τη Muchova, που στο 10ο game χρειάστηκε να σβήσει και διπλό set point.

Για 2η φορά προκρίθηκε στον 4ο γύρο ενός major η 24χρονη Τσέχα, η οποία είχε παίξει και στον 4ο γύρο του US Open την προηγούμενη σεζόν. Θα αντιμετωπίσει μια εκ των Belinda Bencic και Elise Mertens.

Τέλος, η Donna Vekic κατάφερε να πάρει μια πολύ δύσκολη νίκη ενάντια στην Kaia Kanepi, με 5-7, 7-6 (2), 6-4. Η Vekic έχανε στο 2ο σετ με 5-7, 0-3, ενώ έσβησε και ένα match point στο 5-7, 4-5, 30-40, πριν κερδίσει αυτό το σετ και φτάσει στη μεγάλη ανατροπή. Θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο την Jennifer Brady, που κέρδισε την Kaja Juvan με 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots