Το νέο "θαύμα" του Karatsev: Νίκη από 0-2 σετ και 8άδα! (vid)

 
Aslan Karatsev
Aslan Karatsev
tn team Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 - 8:22

Συνεχίζει να τρελαίνει τους πάντες ο Aslan Karatsev, που στο πρώτο Grand Slam της καριέρας του μπήκε στα προημιτελικά, κερδίζοντας μάλιστα από 0-2 σετ τον Felix Auger-Aliassime!

Τα απίθανα πράγματα που κάνει ο Aslan Karatsev στο φετινό Australian Open συνεχίστηκαν και σήμερα, με τον 27χρονο Ρώσο να ανατρέπει όλα τα δεδομένα και να κερδίζει τον Auger-Aliassime με 3-6, 1-6, 6-3, 6-3, 6-4, έπειτα από 3,5 ώρες αγώνα στη Margaret Court Arena. Αυτή η νίκη τον κάνει τον πρώτο παίκτη από το 1996 που προκρίθηκε στα προημιτελικά ενός Slam στο ντεμπούτο του!

Ο Karatsev, στα 27 του χρόνια, δεν είχε καταφέρει καν να μπει σε κάποιο Grand Slam έως τώρα στην καριέρα του, μέχρι και τον προηγούμενο μήνα, όταν πήρε την πρόκριση για το Australian Open, μέσα από τα προκριματικά στη Ντόχα.

Πήγε στη Μελβούρνη και έκανε απίστευτα πράγματα στους τρεις πρώτους γύρους, κερδίζοντας χωρίς να χάσει σετ τους Gianluca Mager (6-3, 6-3, 6-4), Egor Gerasimov (6-0, 6-1, 6-0) και Diego Schwartzman (6-3, 6-3, 6-3)!

Σήμερα το τερμάτισε, αφού όχι μόνο κέρδισε έναν ακόμα seeded παίκτη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αλλά το έκανε και έχοντας χάσει τα πρώτα 2 σετ σχετικά εύκολα. Συγκεκριμένα είχε καταφέρει να κερδίσει μόλις 4 games στα πρώτα 2 σετ, στα οποία έκανε 26 αβίαστα λάθη, από 13 στο καθένα!

Από το 3ο σετ κι έπειτα, με τη βοήθεια και ενός break στο 5ο game (3-2) με το οποίο πήρε το momentum, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Καναδό να κάνει πάρα πολλά λάθη και τον Ρώσο να παίζει το τένις που έπαιξε και στους προηγούμενους αγώνες του.

Είδαμε έναν άλλον αγώνα από κει και πέρα, με τον Karatsev να μην αντιμετωπίζει ούτε ένα break point για τρια συνεχόμενα σετ και να κάνει 2ο break στο 3ο σετ για το 6-3 και από ένα break σε 4ο και 5ο σετ, ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή με ένα love service game, χωρίς κανένα ίχνος πίεσης.

Ο Karatsev, ο οποίος μέχρι να πάει στη Μελβούρνη είχε 3 tour-level νίκες και πέτυχε 4 μόνο στο Australian Open, έγινε ο πρώτος παίκτης που μπήκε στα προημιτελικά του ανδρικού ταμπλό και θα περιμένει την αναμέτρηση του Dominic Thiem με τον Grigor Dimitrov, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα, θα κερδίσει περισσότερες από 50 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αφού αναμένεται από το Νο.114 να βρεθεί στο Νο.63 την άλλη Δευτέρα. Θα είναι 48 θέσεις (τουλάχιστον) ψηλότερα από το προηγούμενο career high του, που ήταν το Νο.111.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots