Στα προημιτελικά Medvedev και Rublev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 - 8:17

O Daniil Medvedev και o Andrey Rublev πήραν αμφότεροι πολύ γρήγορες προκρίσεις και θα "μονομαχήσουν" για μια θέση στα ημιτελικά του Australian Open!

Ο Medvedev επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Mackenzie McDonald και συγχρόνως επέστρεψε στις straight sets νίκες, κερδίζοντας τον Αμερικανό με 6-4, 6-2, 6-3.

Μ' αυτόν τον τρόπο και σε 89 μόλις λεπτά, ο 25χρονος Ρώσος εξασφάλισε την πρώτη του παρουσία στα προημιτελικά του Australian Open - 1η γενικά σε Grand Slam εκτός του US Open, όπου ήταν φιναλίστ το 2019 και ημιφιναλίστ το 2020.

Ο Medvedev έπαιξε σπουδαίο τένις σήμερα στη Margaret Court Arena, πετυχαίνοντας 7 άσους, 29 winners και κάνοντας μόλις 15 αβίαστα λάθη. Μόνο μια φορά σε όλο το παιχνίδι έχασε το σερβίς του ο Ρώσος, ο οποίος αξιοποίησε τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε.

Στον πρώτο του προημιτελικό στη Μελβούρνη, ο Medvedev θα αντιμετωπίσει έναν παίκτη που γνωρίζει πολύ καλά, τον συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας, με την οποία κατέκτησαν και το ATP Cup πριν μια εβδομάδα, Andrey Rublev.

Και εκείνος προκρίθηκε για 1η φορά στα προημιτελικά του Australian Open, και εκείνος χωρίς να μείνει πολύ ώρα στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, ο Rublev ήταν μπροστά με 6-2, 7-6 (3) επί του Casper Ruud σε 1 ώρα και 17 λεπτά, όταν ο Νορβηγός εγκατέλειψε το ματς, μετά και τις ενοχλήσεις που ένιωθε στους κοιλιακούς του.

Θα είναι ο 4ος προημιτελικός σε Grand Slam διοργάνωση για τον 23χρονο Ρώσο, που δεν έχει προκριθεί ακόμα σε ημιτελικό. Θα αντιμετωπίσει για 4η φορά τον Medvedev, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε επίσημο αγώνα στο tour (0-3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots