Τσιτσιπάς: "Είναι όλα όσα ονειρεύτηκα" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 - 18:57

Διαβάστε τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την πολύ σπουδαία νίκη του επί του Rafael Nadal στη Μελβούρνη.

"Νιώθω μια ξεχωριστή σύνδεση με αυτό το γήπεδο. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου, ένα εκπληκτικό μέρος για να παίζεις τένις. Κάθε χρόνο που έρχομαι εδώ το γήπεδο αυτό γίνεται όλο και καλύτερο για μένα και είμαι χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να παίξω ξανά με κοινό, να φέρουν αυτή την ατμόσφαιρα", είπε ο Τσιτσιπάς, στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου του. Θυμίζουμε, πως οι ημιτελικοί και οι τελικοί του Australian Open αναμένεται να γίνουν ξανά με κόσμο, καθώς λήγει σήμερα το 5ημερο lockdown της Μελβούρνης.

Για το τι σκεφτόταν όταν αγκάλιαζε τον πατέρα του, μετά το τέλος του αγώνα, ο Στέφανος είπε: "Δεν είχα πολλά πράγματα στο κεφάλι μου εκείνη τη στιγμή. Απλά την απολάμβανα, δεν σκεφτόμουν τίποτα για το μέλλον. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να σκεφτείς. Αυτό που συνέβη στο γήπεδο ήταν εκπληκτικό από μόνο του. Τίποτα δεν μπορεί να το περιγράψει. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή που είχα με τον πατέρα μου και όχι μόνο, με όλη την ομάδα μου. Στιγμές σαν κι αυτές δεν συμβαίνουν πολλές φορές στην καριέρα μου και το γεγονός πως επέστρεψα στο ματς και πάλεψα απέναντι σε έναν τόσο κορυφαίο και σεβαστό αθλητή όπως ο Rafa, το κάνει επιπλέον ξεχωριστό, κάτι που δεν έχω ξανανιώσει στο παρελθόν. Ήταν η πρώτη μου φορά. Και μετά που βγήκα από το court και αγκάλιασα τους ανθρώπους της ομάδας μου, ένιωσα όλη αυτή την ενότητα και την εκτίμηση, ήταν επικό. Ήταν όλα όσα ονειρεύτηκα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Προφανώς έχω ακόμα δρόμο για το φως στην άκρη του τούνελ."

Για το τι σκεφτόταν και την προσέγγισή του μπαίνοντας στο 3ο σετ του αγώνα: "Δεν σκεφτόμουν πολλά. Ήμουν σε μια νιρβάνα. Απλά έπαιζα, δεν σκεφτόμουν. Ήμουν περισσότερο συγκεντρωμένος σε κάθε σερβίς και σε κάθε χτύπημα. Άλλαξα λίγο τα μοτίβα μου, ίσως χρησιμοποίησα περισσότερο χρόνο, ήθελα να μείνω στο court λίγο περισσότερο. Όλα αυτά με κράτησαν στο ματς. Ένιωσα μια αλλαγή ρυθμού, έπαιξα πιο καθαρά, δεν με ένοιαζε, ειλικρινά. Έπαιξα χωρίς να με νοιάζει και αυτό ανέβασε το επίπεδο του τένις μου."

Για το ρόλο του Mouratoglou στην επιτυχία του: "Είμαστε ομάδα, μιλάμε πολύ για τένις, μας αρέσει αυτό. Μπαίνοντας σε ένα τέτοιο ματς, είχαμε μιλήσει αρκετά για τακτική. Ο Patrick έχει μεγάλη εμπειρία. Είναι στο χώρο πολύ καιρό και έχει δουλέψει με πολλούς παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι στην ομάδα μου. Δεν με υποστηρίζει μόνο, αλλά με συμβουλεύει κιόλας. Νιώθω μια μεγάλη σύνδεση μαζί του. Είναι θαυμάσιος τύπος, κάτι σαν γκουρού του τένις. Είμαι τυχερός που τον έχω στην ομάδα μου. Αναλύει και βλέπει το παιχνίδι πολύ καθαρά. Με έχει βοηθήσει πολύ. Και μαζί με τον Kerei Abakar, που είναι ο προπονητής μου στην ακαδημία και δεν τυχαίνει να βρίσκεται εδώ, με βοηθάνε να φτάσω εκεί που θέλω. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, είμαστε πιστοί και αγαπάμε ο ένας τον άλλον."

Για το αν θα προλάβει να ξεκουραστεί για τον αγώνα του με τον Medvedev: "Έπαιξα πολύ τένις σήμερα, σίγουρα μπορώ να το πω αυτό! Ίσως μπορώ να το πάρω αυτό σαν μια ευκαιρία, ότι είχα τη δυνατότητα να νιώσω περισσότερο το γήπεδο και τις συνθήκες. Αυτό μπορεί να είναι και θετικό. Από την άλλη μεριά, το σώμα κουράζεται και δυσκολεύεται όσο περισσότερο μείνει στο γήπεδο. Γενικά πάντως νιώθω καλά. Δε νιώθω εξαντλημένος, νομίζω πως με την εμπειρία που έχω πλέον, έμαθα να διαχειρίζομαι καλύτερα την ενέργεια μου. Με τον Medvedev θα είναι δύσκολη αποστολή. Τον αντιμετώπισα πέρσι στο Nitto (ATP Finals). Ήταν καλός αγώνας από τη μεριά μου. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παίζει καλό τένις, παίζει με ακρίβεια και παίζει απλά. Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι το τένις του είναι βαρετό, αλλά δεν είναι έτσι. Απλά παίζει εξαιρετικά έξυπνα και σε βγάζει από το παιχνίδι. Είναι κάποιος που πρέπει να προσέχεις πολύ, να αξιοποιείς όλες τις ευκαιρίες σου και να τον πιέζεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots