"Αγαπώ όλο τον κόσμο στην Ελλάδα και προσπαθώ να προσφέρω στη χώρα μου" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 - 20:25

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τοποθετήθηκε για μια ακόμα φορά προς όλα όσα έχει ακούσει τις τελευταίες εβδομάδες στα social media, λέγοντας πως αγαπάει όλο τον κόσμο στην Ελλάδα και πως η δουλειά του είναι να παίζει τένις και να κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους με τα αποτελέσματά του. Διαβάστε τις δηλώσεις του Στέφανου στα ελληνικά media και δείτε το σχετικό βίντεο.

"Ο μόνος τρόπος να δείξω κάτι θετικό και κάτι καλό για τη νέα γενιά του αθλητισμού είναι μέσω των αποτελεσμάτων που κάνω. Το τένις μιλάει από μόνο του, η δουλειά μου είναι να παίζω τένις και να κάνω ανθρώπους χαρούμενους μέσω της ενέργειας που βγάζω έξω στο γήπεδο. Δεν με πολυενδιαφέρει αν έχω αδικηθεί το τελευταίο διάστημα, έχω ξαναμιλήσει για αυτό. Οι προθέσεις μου ήταν συγκεκριμένες και υπήρχε λόγος πίσω από αυτές.

Αγαπώ όλο τον κόσμο στην Ελλάδα και καταλαβαίνω ότι σαν κουλτούρα και σαν λαός είμαστε πολύ παθιασμένοι, κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Είμαστε ένας πολύ περήφανος λαός και μπορούμε να προσφέρουμε μεγάλα πράγματα στον παγκόσμιο αθλητισμό, αυτό νιώθω ότι είναι μέρος του DNA μου. Προσπαθώ να φέρω όσο πιο κοντά γίνεται τον κόσμο με το τένις μου και αυτό είναι το μόνο πράγμα που με απασχολεί ως αθλητή", είπε ο Στέφανος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, προσθέτοντας:

"Για τα υπόλοιπα, για οτιδήποτε γράφω στα social media μπορεί να αδικηθώ ξανά στο μέλλον και να μην αρέσουν στον κόσμο αυτά που έχω να πω, η άποψη που έχω να προσφέρω. Αλλά ζούμε σε μια δημοκρατία, ο καθένας έχει τη δική του άποψη και μπορεί να εκφράσει ελεύθερα αυτά που νιώθει. Απ' την άλλη αν κάποιος δεν συμφωνεί ή το βρίσκει παράλογο, τότε μπορεί να πάρει τη δική του θέση.

Πραγματικά έχω μεγάλη αγάπη για τη χώρα μου και κάθε μέρα όταν δεν βρίσκομαι στο γήπεδο προσπαθώ να βρω καινούριες ιδέες για να της προσφέρω και να της δώσω όσα περισσότερα γίνεται. Κάποιες από αυτές είναι λίγο παράλογες και δεν τις βλέπω να γίνονται, αλλά πάντα σκέφτομαι τι καλό μπορώ να προσφέρω στη χώρα μου, μέσω του τένις και όχι μόνο."

Ο Στέφανος είπε επίσης ότι είναι χαρούμενος που θα αγωνιστεί ξανά μπροστά σε φιλάθλους και στους Έλληνες ομογενείς, καθώς θυμίζουμε πως από αύριο τα γήπεδα της Μελβούρνης θα έχουν και πάλι κόσμο, μετά και τη λήξη του καθολικού lockdown της Βικτόρια.

Η επιστροφή του Στέφανου στη Rod Laver Arena για το μεγάλο ραντεβού των ημιτελικών με τον Daniil Medvedev, θα γίνει την Παρασκευή, στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας (Eurosport).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots