"Αν ήμουν παίκτης θα εμβολιαζόμουν"

 
Novak Djokovic & Daniil Medvedev
Novak Djokovic & Daniil Medvedev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 - 16:55

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Βικτώριας, Martin Pakula, άφησε υπόνοιες πως θα είναι πολύ δυσκολότερη η συμμετοχή στο Australian Open για τους μη εμβολιασμένους παίκτες. Δεν αποκλείεται ακόμα και ο αποκλεισμός τους.

Ο Pakula εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως ακόμα δεν έχουν παρθεί οι αποφάσεις για τους κανονισμούς που θα εφαρμοστούν στο Australian Open του 2022 και κατ' επέκταση για όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό στην Αυστραλία, ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι εμβολιασμένοι παίκτες θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση όσον αφορά τα μέτρα προστασίας, ενώ για τους μη εμβολιασμένους δεν μπορούσε να εγγυηθεί ούτε τη συμμετοχή, αφού όλα θα αποφασιστούν κατόπιν εθνικού υπουργικού συμβουλίου.

"Είμαστε σε επικοινωνία με την Πολιτεία, σχετικά με τις απαιτήσεις για τη Visa για να μπορούν να μπαίνουν οι άνθρωποι στη χώρα. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα. Πέρσι, όλοι οι παίκτες έπρεπε να περάσουν 14 ημέρες υποχρεωτικής καραντίνας. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως οι κανονισμοί θα είναι διαφορετικοί για τους ανθρώπους που θα έρχονται πλήρως εμβολιασμένοι, σε σχέση με αυτούς που δεν θα είναι εμβολιασμένοι. Δεν νομίζω ότι το τένις μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση σ' αυτό", είπε χαρακτηριστικά ο Pakula, στο Sports Entertainment Network της Αυστραλίας.

"Αν ήμουν παίκτης της ΑΤΡ ή παίκτρια της WTA, θα είχα εμβολιαστεί. Το εμβόλιο θα τους δώσει την καλύτερη ευκαιρία για να αγωνιστούν στο Australian Open με λιγότερους περιορισμούς. όσον αφορά εκείνους που θα επιλέξουν να έρθουν ανεμβολίαστοι στην Αυστραλία, δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα τι θα συμβεί. Θα συζητηθεί με το εθνικό υπουργικό συμβούλιο και το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο. Οι κανονισμοί αυτοί δεν μπορούν να αποφασιστούν από τις τοπικές κυβερνήσεις των Πολιτειών."

Δεν είναι ακόμα σαφές για το πότε θα οριστικοποιηθούν οι κανονισμοί του Australian Open του 2022, αλλά αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Αυτή θα είναι η 2η διαδοχική χρονιά που τα προκριματικά του Grand Slam της Μελβούρνης δεν θα λάβουν χώρα στην Αυστραλία, αλλά στη Μέση Ανατολή, και θα πραγματοποιηθούν μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα. Όσοι πάρουν τις προκρίσεις για τα κύρια ταμπλό, θα ταξιδέψουν στη συνέχεια για την Αυστραλία με πτήσεις τσάρτερ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots