H κλήρωση του Τσιτσιπά στο Australian Open

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 - 7:37

Τον Mikael Ymer θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στο αυστραλιανό Grand Slam ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είναι στο ίδιο μισό του ταμπλό με τον Daniil Medvedev.

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Ymer στον 1ο γύρο του Australian Open και αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Sebastian Baez και Albert Ramos-Vinolas, για τον 2ο γύρο.

Στον 3ο γύρο, ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να παίξει με τον Grigor Dimitrov ενώ στον 4ο γύρο διασταυρώνεται με τον Roberto Bautista Agut και στα προημιτελικά με τον Casper Ruud. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο δρόμο του Ruud στον 4ο γύρο βρίσκεται ο Jannik Sinner.

Ο Τσιτσιπάς είναι στο κάτω μισό του ταμπλό, μαζί με τον Daniil Medvedev, με τον οποίο μπορεί να συναντηθεί στα ημιτελικά. Ο Medvedev είχε πάντως αρκετά δύσκολη κλήρωση, αφού μπορεί να συναντηθεί με τον Νικ Κύργιο στον 2ο γύρο, με τον Ugo Humbert στον 3ο, με τον Diego Schwartzman στον 4ο και με τον Andrey Rublev στα προημιτελικά!

Στο πάνω μισό του ταμπλό βρίσκονται οι Novak Djokovic, Alexander Zverev και Rafael Nadal, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαριστεί η υπόθεση του Novak από το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Αν πάντως όλα κυλήσουν ομαλά με τη συμμετοχή του Σέρβου, θα παίξει στον 1ο γύρο με τον συμπατριώτη του, Miomir Kecmanovic, στον 2ο γύρο είτε με qualifier, είτε με τον Tommy Paul, ενώ στον 3ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον Lorenzo Sonego και στον 4ο γύρο τους Cristian Garin και Gael Monfils.

Στα προημιτελικά ο Djokovic διασταυρώνεται με τους Matteo Berrettini και Cameron Norrie, ενώ στα ημιτελικά με τους Zverev και Nadal. Ο Zverev έχει στον 4ο γύρο πιθανό αντίπαλο τον Denis Shapovalov, ενώ ο Rafa τον Hubert Hurkacz.

Πιθανά ζευγάρια 4ου γύρου:

[1] Djokovic - Garin [16]
[12] Norrie - Berrettini [7]
[3] Zverev - Shapovalov [14]
[10] Hurkacz - Nadal [6]
[8] Ruud - Sinner [11]
[15] Bautista Agut - Tsitsipas [4]
[5] Rublev - Auger Aliassime [9]
[13] Schwartzman - Medvedev [2]

Πιθανοί προημιτελικοί:

[1] Djokovic - Berrettini [7]
[3] Zverev - Nadal [6]
[8] Ruud - Tsitsipas [4]
[5] Rublev - Medvedev [2]

Αναλυτικά η κλήρωση του ανδρικού ταμπλό:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots