Τσιτσιπάς: "Ο Novak παίζει με τους δικούς του κανόνες" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 - 11:56

Μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μίλησε για την υπόθεση του Novak Djokovic και την απόφασή του να το τολμήσει και να πάει ανεμβολίαστος στη Μελβούρνη.

"Παίζει με τους δικούς του κανόνες και κάνει κάτι που πολλοί παίκτες δεν είχαν τα κότσια να κάνουν, ειδικά όταν η ΑΤΡ ανακοίνωσε τα ειδικά κριτήρια για να μπεις στη χώρα. Κανείς δεν θα σκεφτόταν ότι μπορούσε να μπει στην Αυστραλία χωρίς να εμβολιαστεί και χωρίς να ακολουθήσει τα πρωτόκολλα. Θέλει μεγάλη τόλμη για να κάνεις κάτι τέτοιο και να βάλεις σε ρίσκο ένα Grand Slam", δήλωσε ο Στέφανος στο ινδικό WION.

"Δεν θα το έκαναν αυτό πολλοί παίκτες όπως είπα. Εγώ επέλεξα να είμαι 100% έτοιμος και να μην έχω να σκεφτώ κάτι άλλο. Για μένα δούλεψε έτσι, για τον Novak δούλεψε αλλιώς. Δεν σημαίνει ότι ο δικός μου ο τρόπος είναι ο σωστός ή ο δικός του ο λάθος. Είναι όπως το βλέπει ο καθένας μας."

Ο Στέφανος ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν πιστεύει πως ο Djokovic θα πρέπει να παίξει στο Australian Open: "Τα στατιστικά λένε πως το 97% των παικτών είναι εμβολιασμένο, έκαναν αυτό που πρέπει να κάνουν για να μπορούν να παίξουν. Ακολουθήσαμε τα πρωτόκολλα και αυτή είναι η μια πλευρά. Δεν ακολουθούν όλοι όμως τους κανόνες που έθεσε η Tennis Australia και η αυστραλιανή κυβέρνηση. Μια μικρή μερίδα ακολούθησε τον δικό της δρόμο και κατά κάποιο τρόπο οι υπόλοιποι φαίνονται ανόητοι ή κάτι τέτοιο."

Τέλος, για τον τελικό του Roland Garros και το τι του έμαθε η ήττα από τον Djokovic σε εκείνο το ματς, στο οποίο είχε προηγηθεί με 2-0 σετ, είπε: "Μου δίδαξε πολλά, μου δίδαξε πως δεν θα έπρεπε να αμύνομαι τόσο, έπρεπε να ρισκάρω για τις μπάλες, να μην κάθομαι πίσω και να το υπεραναλύω. Αυτό έκανα σε εκείνον τον τελικό μετά το 2-0. Ένιωσα πως υποχώρησα λίγο, αλλά ένιωσα επίσης και πως ανέβασε πολύ το επίπεδό του μετά από εκείνο το διάλειμμα που έκανε. Ανανεώθηκε και επέστρεψε στο court με ένα διαφορετικό mindset, είδα έναν διαφορετικό Novak από εκείνο το σημείο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots