Τσιτσιπάς: "Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι" (vid)
tn team Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 15:18

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον αγώνα της πρεμιέρας του στο Australian Open, στάθηκε στο πως δεν ήταν τόσο εύκολο παιχνίδι όσο δείχνει το τελικό 3-0 σετ, αλλά και στα αβίαστα λάθη που είχε.

"Ήταν δυσκολότερη νίκη απ' ότι έδειχνε το τελικό σκορ. Με τον Mikael έχουμε παίξει και στο παρελθόν, είναι εξαιρετικός. Ανήκουμε στην ίδια γενιά και παίζουμε μαζί τα τελευταία 15 χρόνια, τον ξέρω από 8 ετών και τώρα βρισκόμαστε στη Rod Laver Arena", είπε ο Στέφανος στην on-court συνέντευξη που έδωσε από τη Rod Laver Arena, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Ymer.

"Νομίζω πως είχα περισσότερα αβίαστα λάθη απ' ότι συνήθως. Έπρεπε να είμαι πιο επιθετικός, αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά σ' αυτό το επίπεδο", συνέχισε.

Όσο για το κοινό της Μελβούρνης, ο Στεφ σχολίασε: "Το έχω ξαναπεί και θα συνεχίσω να το λέω: Νιώθω σα να παίζω σπίτι μου εδώ. Είναι σα να έχω ένα Grand Slam στην πατρίδα μου. Κάποιος μου έλεγε ότι με αγαπάει, κάποιος άλλος μου φώναζε να συνεχίσω. Έχουμε χτίσει μια πολύ ωραία σχέση με τους ανθρώπους στη Μελβούρνη και είναι πολύ φιλόξενοι."

Λίγο αργότερα, ο Έλληνας τενίστας φιλοξενήθηκε στο Eurosport και μίλησε στον Mats Wilander και στην Alize Lim: "Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω, ένιωσα πως έκανα μερικά παραπανίσια αβίαστα λάθη που του έδωσαν ευκαιρίες. Υπήρχαν ορισμένοι πόντοι που είτε ρίσκαρα υπερβολικά ή δεν με ένοιαζαν αρκετά. Είμαι χαρούμενος όμως που τελείωσε αυτό το παιχνίδι στα 3 σετ, κατάφερα να κρατήσω αυτό το επίπεδο και τη συνέπεια όταν τα πράγματα έγιναν πολύ έντονα. Το διαχειρίστηκα με έναν επαγγελματικό και ώριμο τρόπο."

Για τα πολλά ανεβάσματά του στο φιλέ, είπε: "Είναι κάτι που πάντα προσπαθώ να κάνω, να προσαρμόσω στο παιχνίδι μου. Τα χτυπήματά μου μπορούν να ασκήσουν πολλή πίεση κάποιες φορές, οπότε προσπαθώ να το εκμεταλλευτώ όσο καλύτερα μπορώ. Κάποια χτυπήματά μου τα ένιωσα πολύ καλά, αλλά ο Mikael ήταν σε θέση να βγάζει άμυνες, προφανώς καθόταν αρκετά πίσω από τη baseline, όμως ήταν εντυπωσιακό να τον βλέπω να βγάζει αυτές τις μπάλες. Πάλεψε πολύ, δεν τα παρατούσε, κάλυπτε πολύ καλά το γήπεδο και πάντα μου έδινε μια επιπλέον μπάλα να χτυπήσω, δεν ήταν καθόλου εύκολο παιχνίδι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots