Τσιτσιπάς: "Πιο σημαντική η συνέπεια από τους τίτλους" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Πιο σημαντική η συνέπεια από τους τίτλους" (vid)
tn team Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 16:26

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το mindset του για το 2022, που δεν έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι, για τη σημερινή του εμφάνιση στην πρεμιέρα του στο Australian Open, καθώς και για το ποιοι παίκτες θεωρεί πως είναι οι καλύτεροι αυτή τη στιγμή στα hardcourts.

Απαντώντας σε ερώτηση του tennisnews.gr, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την προσέγγιση που έχει μπαίνοντας στη φετινή σεζόν, που δεν είναι διαφορετική από την περσινή, τονίζοντας δηλαδή πως είναι σημαντικότερο για εκείνον να έχει μια συνέπεια σε όλα τα τουρνουά από το να κερδίσει έναν τίτλο και μετά να υπάρξει κάποιο "κενό" διάστημα.

"Θα προτιμούσα να έχω ένα σερί με 6 ημιτελικούς και τελικούς στη σειρά, παρά να έχω έναν τίτλο και μετά απ' αυτούς προημιτελικούς. Οπότε το σημαντικό για μένα είναι η σταθερότητα που θα έχει μια χρονιά, να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, να είναι μια ίσια γραμμή. Φυσικά και θέλω να κερδίζω, είναι αυτό που με κάνει νικητή, που με κάνει τον άνθρωπο που είμαι, αλλά θέλω και να μπορώ να είμαι σταθερός και ένα παράδειγμα είναι αυτό", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr και πρόσθεσε: "Υπάρχουν στόχοι φέτος, θέλω να μπορώ να έχω μια σταθερή χρονιά, όταν τελειώσει να μπορώ να κάνω reflex και να δω ότι μάζεψα πόντους κάθε μήνα απ' αυτή τη χρονιά και δεν υπάρχει κάποια τρύπα κάπου."

Το σημαντικό για οποιονδήποτε στόχο πάντως, είναι η υγεία, όπως σημείωσε έπειτα από άλλη ερώτηση στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου: "Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση, καλύτερη απ' ότι περίμενα όσον αφορά το χέρι μου. Υπάρχουν στόχοι για φέτος, αλλά θέλω να περιμένω και να δω πως θα είναι η υγεία μου, πως θα ανταποκρίνομαι στους αγώνες που δίνω, γιατί ελπίζω να έχω πολλούς αγώνες τους επόμενους μήνες. Θέλω να δω τον εαυτό μου να παίζω χωρίς πόνο και χωρίς τραυματισμούς, κάτι που με απασχόλησε πέρσι και δεν ήταν καθόλου ωραίο να παίζω έτσι. Οπότε ένας απ' τους στόχους μου είναι να παίζω υγιής αυτή τη χρονιά."

Για τη νίκη του επί του Ymer με 3-0 σετ, είπε: "Ήξερα πως αυτός ο αγώνας θα είχε παρόμοια ροή σε όλη τη διάρκειά του, οπότε ήμουν προετοιμασμένος γι'αυτό. Νιώθω πως επαναλαμβανόντουσαν τα ίδια ράλι, τα ίδια μοτίβα, χωρίς να αναμιγνείονται ιδιαίτερα τα πράγματα. Κατάφερα να διατηρήσω το επίπεδό μου και να επιστρέψω στο 2ο σετ όταν βρέθηκα πίσω. Ήταν θέμα υπομονής και αποφασιστικότητας να ανεβάσω το παιχνίδι μου. Στο τέλος ξεχώρισε η δύναμη και οι προθέσεις μου στον αγώνα, καθώς και η συνέπεια που είχα. Υπήρχαν μπάλες που προσπαθούσα να επιτεθώ και να μπω πιο μέσα στο γήπεδο και υπήρχαν στιγμές που αστοχούσα πιο συχνά από το συνηθισμένο, αλλά ανασυγκροτήθηκα πνευματικά και επανήλθα εκεί που ήθελα να είμαι."

Για τα πολλά ανεβάσματά του στο φιλέ σήμερα, είπε: "Είναι κάτι που θέλω να κάνω (το παιχνίδι στο φιλέ). Έχω δουλέψει πολλές ώρες στο γήπεδο πάνω σ' αυτό. Το βλέπω να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες που έχω μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να γίνει ένα μεγάλο μπόνους το παιχνίδι στο φιλέ και να το χρησιμοποιήσω με έξυπνο τρόπο, ώστε να μου δώσει αβαντάζ στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού μου."

Του ζητήθηκε ακόμα να ξεχωρίσει τους καλύτερους hardcourt παίκτες, χωρίς να συμπεριλάβει τον Novak Djokovic, που απουσιάζει από την Αυστραλία: "Θα έβαζα σίγουρα εκεί τον Daniil Medvedev, τον Alexander Zverev, τον Rafael Nadal. Έχει κερδίσει (o Nadal) πολλούς τίτλους στα σκληρά. Ο Casper Ruud γίνεται όλο και καλύτερος στα σκληρά γήπεδα επίσης. Και τον Hubert Hurkacz."

Σε follow-up ρωτήθηκε γιατί δεν έβαλε τον εαυτό του στη λίστα: "Δεν ήξερα ότι μπορώ να το κάνω. Όταν μου κάνουν τέτοιες ερωτήσεις δεν σκέφτομαι ποτέ να συμπεριλάβω τον εαυτό μου, γιατί είναι μια ερώτηση που βασίζεται στους υπόλοιπους και όχι σε μένα. Αλλά ναι σίγουρα θα έβαζα τον εαυτό μου, 100%."

Και γιατί θα τον έβαζε: "Έχω καλό παιχνίδι στο φιλέ, οι περισσότεροι δεν ανεβαίνουν στο φιλέ όπως κάνω εγώ, για να κερδίσουν τους πόντους με βολέ. Οπότε είναι κάτι στο οποίο έχω πλεονέκτημα και δουλεύω όλη μου τη ζωή για να το τελειοποιήσω αυτό. Όταν είμαι σε καλή μέρα στο σερβίς μου νιώθω πολύ καλά από τη baseline, που επίσης μπορεί να δώσει πολλά στο παιχνίδι μου και έχω μεγάλες ευκαιρίες για να κάνω πράγματα που άλλοι δεν θα μπορούσαν, επειδή βασίζονται κυρίως στο παιχνίδι τους από την baseline. Προφανώς μιλάω για παίκτες που έχουν πολύ καλό και σταθερό παιχνίδι στην baseline, αλλά δεν έχουν plan B. Μπορεί σε άλλα πράγματα να είναι καλύτεροι από μένα, αλλά σ' αυτό πιστεύω υστερούν."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και για τον επόμενο αντίπαλό του, τον Sebastian Baez: "Δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά τον παρακολούθησα στο Next Gen Finals πέρσι. Είδα κάποια από τα παιχνίδια του και εννοείται πως θα δω περισσότερα παιχνίδια του από την περσινή σεζόν. Όπως ξέρετε, έχει παγίδες να παίζεις απέναντι σε παίκτες που δεν έχεις ξαναδεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots