Εκπληκτικός και αλώβητος Monfils στην 8άδα! (vid)

 
Gael Monfils
Gael Monfils © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 - 12:43

Την 8η νίκη του σε 9 αναμετρήσεις στη χρονιά πανηγύρισε ο Gael Monfils, ο οποίος παίζει το καλύτερό του τένις στην Αυστραλία, επέστρεψε στα προημιτελικά του Australian Open μετά από 6 χρόνια και είναι ο μόνος που συνεχίζει στο τουρνουά χωρίς χαμένο σετ!

Ο Monfils έφτασε ήδη τις 8 νίκες στη φετινή χρονιά, με τη μοναδική ήττα του να είναι η εγκατάλειψή του απέναντι στον Thiago Monteiro στο δεύτερο τουρνουά της Αδελαΐδας, όπου ήθελε να προστατεύσει το σώμα του για το Australian Open, αφού μόλις είχε κερδίσει το πρώτο τουρνουά της Αδελαΐδας.

Κερδίζοντας και τον Miomir Kecmanovic με 7-5, 7-6 (4), 6-3, ο 35χρονος Γάλλος είναι ο μόνος παίκτης που συνεχίζει στο ταμπλό χωρίς να έχει κανένα χαμένο σετ, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open για 2η φορά στην καριέρα του, πρώτη μετά από 6 χρόνια (2016).

O Monfils πέτυχε 17 άσους και 54 winners, παίζοντας όπως πάντα πολύ επιθετικό τένις. Έσβησε επίσης τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε, ενώ "έσπασε" 4 φορές το σερβίς του Σέρβου.

Στο 1ο σετ, αφού είχε 3 χαμένα set points στο 4-5, 0-40, έκανε τελικά το break στο 12ο game και επικράτησε με 7-5. Στο 2ο σετ βρέθηκε πίσω με 1-3 και 2-4, κατάφερε όμως να ισοφαρίσει στο 4-4. Είχε ξανά 2 χαμένα set points για να κάνει το 7-5, αλλά τελικά πήρε και αυτό το σετ στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4.

Ούτε το 3ο σετ ήταν εύκολο για τον "La Monf", που χρειάστηκε να επιστρέψει από το 1-2, 15-40 για να αποφύγει το break και να ισοφαρίσει σε 2-2. Στη συνέχεια ωστόσο ήταν καλύτερος και έκανε break στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3), για να "σφραγίσει" την 4η straight sets νίκη του, σε 2 ώρες και 35 λεπτά.

Την 1η εβδομάδα της χρονιάς, ο Monfils κέρδισε τον πρώτο του τίτλο μετά από 2 χρόνια. Τώρα προκρίθηκε στον πρώτο του Grand Slam προημιτελικό από το US Open του 2019 και θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση στον 1ο του ημιτελικό στην Αυστραλία και στον 3ο σε ένα Slam γενικότερα.

Θα αντιμετωπίσει τον Matteo Berrettini, που στον τελευταίο αγώνα της ημέρας επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Pablo Carreno Busta.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots