Συνεχίζει το σερί η Keys (vid)

 
Madison Keys
Madison Keys © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 10:24

Το τρομερό ξεκίνημα της Madison Keys στη νέα χρονιά συνεχίζεται, με την Αμερικανίδα να αφήνει εκτός Australian Open και τη Νο.4 του ταμπλό, Barbora Krejcikova, για να επιστρέψει σε έναν Grand Slam ημιτελικό μετά από 3,5 χρόνια.

Από το US Open του 2018 είχε να παίξει σε Grand Slam ημιτελικό η Madison Keys, η οποία επιβλήθηκε της Barbora Krejcikova με 6-3, 6-2, κάνοντας ακόμα ένα φανταστικό ματς.

Μόλις 85 λεπτά χρειάστηκε η 26χρονη Αμερικανίδα για να βγάλει εκτός ταμπλό τη Νο.4 του ταμπλό και πρωταθλήτρια του Roland Garros, σε έναν αγώνα που είχε 11 άσους, 27 winners και 21 αβίαστα λάθη.

Το 1ο σετ πάντως ήταν πολύ κλειστό και αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν τα 6/6 σβησμένα break points της Keys, που κατάφερε πολύ δύσκολα να κρατηθεί στο σερβίς της και αργότερα έκανε το μοναδικό break στο σετ, για να προηγηθεί με 4-2.

Στο 2ο σετ η Αμερικανίδα προηγήθηκε με 3-0 και παρά την προσωρινή απάντηση της Τσέχας, που μείωσε σε 3-2, κατάφερε να κάνει ακόμα ένα σερί τριών κερδισμένων games και να ολοκληρώσει την αποστολή της σε 85 λεπτά.

Αυτή ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη για την Keys, που ξεκίνησε τη χρονιά στο Νο.87 της παγκόσμιας κατάταξης, τη χειρότερη θέση που είχε ποτέ στα 9 τελευταία χρόνια.

Την προηγούμενη εβδομάδα πριν αρχίσει το Australian Open, η Αμερικανίδα κατέκτησε το τουρνουά της Αδελαΐδας και ανέβηκε στο Νο.51 του κόσμου, ενώ με την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Australian Open έχει εξασφαλίσει και την επιστροφή της στο Top 30.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots