Πρόκριση σε 3 ώρες για την Swiatek, ημιτελικά με Collins (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 - 8:15

H Iga Swiatek έφτασε στην ανατροπή μετά από μια τεράστια τρίωρη μάχη με την Kaia Kanepi και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open, όπου θα συναντήσει την Danielle Collins.

H Swiatek έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη απέναντι στην Kanepi, που στα 36 της έκανε ένα από τα τουρνουά της ζωής της στη Μελβούρνη, όμως τελικά έκαμψε την αντίστασή της και την κέρδισε σε 3 ώρες και 1 λεπτό, με 4-6, 7-6 (2), 6-3.

H Swiatek βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Μπορεί να προηγήθηκε με 4-1 μετά την απώλεια του 1ου σετ, όμως ισοφαρίστηκε σε 4-4 από την Kanepi, που έφτασε λίγα games μακριά από την πρόκριση και οδήγησε το 2ο σετ σε tie-break. Εκεί η νεαρή Πολωνή είχε καθαρό μυαλό και απέφυγε τα λάθη, για να επιβληθεί με 7-2.

Στο 3ο σετ η Swiatek προηγήθηκε με 2-0 και αργότερα με 5-2, δείχνοντας να είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Η Kanepi μείωσε σε 5-3 με break, αλλά απέτυχε ξανά να κρατήσει το δικό της σερβίς στο 9ο game και η Πολωνή "σφράγισε" τη νίκη με το 4ο break της στο 3ο σετ, για το 6-3.

Μόλις για 2η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης η Swiatek, η οποία την πρώτη είχε φτάσει μέχρι τον τίτλο, στο Roland Garros το 2020.

Στα ημιτελικά αντιμετωπίσει την Danielle Collins, που νωρίτερα κέρδισε την Alize Cornet με 7-5, 6-1, σε 88 λεπτά.

Η Collins έπαιξε και σήμερα πολύ καλό τένις και έμεινε στο ύψος της στο 1ο σετ, όπου παρότι απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2 και ισοφαρίστηκε σε 5-5, πήρε το σετ με 7-5. Στο 2ο σετ κυριάρχησε η Αμερικανίδα και ολοκλήρωσε το ματς έχοντας κερδίσει τα 8 από τα 9 τελευταία games.

Και για την Collins θα είναι ο 2ος ημιτελικός σε Grand Slam διοργάνωση, 2ος και στο Australian Open, όπου είχε παίξει και το 2019 - χωρίς να καταφέρει να μπει στον τελικό τότε. H 28χρονη Αμερικανίδα αναμένεται να βελτιώσει το career high της την ερχόμενη Δευτέρα, αφού θα ανεβεί τουλάχιστον έως το Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης, στην πρώτη της είσοδο στο Top 20.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots