Medvedev: "Δεν έκλεψε ο Στέφανος - Μετάνιωσα που μίλησα έτσι στον διαιτητή" (vid)

 
Medvedev: "Δεν έκλεψε ο Στέφανος - Μετάνιωσα που μίλησα έτσι στον διαιτητή" (vid)
tn team Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 - 15:27

Ο Daniil Medvedev μετάνιωσε με τον τρόπο που μίλησε στον διαιτητή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής του με τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ είπε πως σε καμία περίπτωση δεν εναντιώθηκε στον Στέφανο, ούτε τον κατηγορεί για ό,τι συνέβη.

"Όχι, όχι. Δεν θα έλεγα με τίποτα ότι έκλεψε. Απλά δέχτηκα το break και τρελάθηκα λίγο", είπε ο Medvedev στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του επί του Τσιτσιπά με 3-1 σετ.

"Θεώρησα ότι ο διαιτητής μπορούσε να τα πάει καλύτερα με το κοινό, να τους ζητήσει να κάνουν ησυχία, κάτι τέτοιο. Όλοι ούρλιαζαν όταν πέταξα την μπάλα με το αριστερό χέρι για να σερβίρω και το σερβίς μου ήταν φριχτό. Πριν από κάθε επιστροφή ο πατέρας του μιλούσε στα ελληνικά. Δεν ξέρω, μπορεί απλά να έλεγε 'πάμε' και να μην υπάρχει πρόβλημα. Ρώτησα τον διαιτητή αν μπορεί να μιλάει και μου είπε ότι μπορεί να μιλάει αλλά όχι να κάνει coaching. Μετά τον ρώτησα αν ξέρει ελληνικά, γιατί δεν σταματούσε να μιλάει. Δεν ξέρω τι έλεγε, αλλά είναι προπονητής. Δεν θεωρώ το coaching κλεψιά, αλλά έπρεπε να τιμωρηθεί με code violation."

Θυμίζουμε πως ο Medvedev έκανε ένα πολύ κακό game στο τέλος του 2ου σετ, υπέστη το break και έχασε τελείως την ψυχραιμία του, κατηγορώντας τον Απόστολο Τσιτσιπά για coaching και τον διαιτητή για τις αποφάσεις του. Τον χαρακτήρισε σε ένα σημείο μάλιστα "μικρή γάτα", αποφεύγοντας μ' αυτόν τον τρόπο να πει μια πολύ γνωστή βρισιά στα αγγλικά.

"Γελάτε, οπότε μπορούμε να πούμε πως ήταν αστείο, αλλά εκείνη την ώρα είχα βγει εκτός εαυτού. Δεν είχα πια τον έλεγχο, γι' αυτό είμαι χαρούμενος που τελικά κέρδισα. Σε πολλούς αγώνες σαν κι αυτόν χάνεις τη συγκέντρωσή σου, κάνεις λάθη και τελικά χάνεις. Στο επόμενο game ξεκίνησα χάλια, ήμουν στο 15-40 και μπορούσε να φύγει τελείως από τα χέρια μου. Χαίρομαι πολύ που κατάφερα να το κοντρολάρω."

Για τον Στέφανο πάντως είπε: "Δεν θέλω να ασχοληθώ πολύ με αυτό, γιατί και πάλι, δεν εναντιώθηκα στον Στέφανο σε κανένα σημείο, ούτε μίλησα γι' αυτόν. Μίλησα μόνο για τον κανονισμό και δεν ξέρω καν τι έλεγε ο πατέρας του. Ίσως απλά έλεγε 'πάμε για τον επόμενο πόντο', που δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό και επιτρέπεται. Αλλά έλεγε κάτι στα ελληνικά πριν τις επιστροφές μου. Ίσως ο διαιτητής έπρεπε να μιλήσει στον Στέφανο πρώτα, για να πει στον πατέρα του να σταματήσει. Πάντως δεν έχω τίποτα με τον Στέφανο."

Για το αν μετανιώνει όταν μιλάει άσχημα σε διαιτητές, είπε: "Το μετανιώνω συνεχώς, γιατί δεν είναι ωραίο. Κάθε διαιτητής προσπαθεί για το καλύτερο. Όταν όμως είσαι εκεί στον αγώνα είσαι αντίπαλος με τον άλλον παίκτη. Γι' αυτό σέβομαι πολύ τους παίκτες που σχεδόν ποτέ δεν δείχνουν τα συναισθήματά τους, είναι πολύ δύσκολο. Εγώ μπορώ να φορτιστώ συναισθηματικά εύκολα. Το έχω δουλέψει αρκετά και σε πολλούς αγώνες πλέον το διαχειρίζομαι. Πριν 5 χρόνια, όταν άρχισα να παίζω στο tour, ήμουν πάρα πολύ τρελός. Το δουλεύω και με έχει βοηθήσει να κερδίσω αγώνες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots