"Στα μαλακά" ο Medvedev, 12.000 δολ. πρόστιμο για τις φωνές στον διαιτητή

 
"Στα μαλακά" ο Medvedev, 12.000 δολ. πρόστιμο για τις φωνές στον διαιτητή
tn team Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 - 20:25

Παρά τις ύβρεις και την πολύ έντονη επίθεση στον διαιτητή, ο Daniil Medvedev "πέφτει στα μαλακά", καθώς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 12.000 δολαρίων για τη συμπεριφορά του στην αναμέτρησή του με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Πρόστιμο για coaching επιβλήθηκε στον Στέφανο, ενώ πρωτοπόρος μέχρι τώρα είναι ο Denis Shapovalov, που τιμωρήθηκε με πρόστιμα 15.000 δολαρίων.

Ο Medvedev επιτέθηκε λεκτικά στον διαιτητή Jaume Campistol κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με τον Τσιτσιπά, επειδή δεν τον τιμωρούσε με code violation για coaching, υποστηρίζοντας πως ο πατέρας του μιλούσε συνεχώς στα ελληνικά. Για το ξέσπασμά του, τις ύβρεις και τις χειρονομίες του, ο Ρώσος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 12.000 δολάρια, το οποίο θα αφαιρεθεί από το χρηματικό του έπαθλο (το οποίο μπορεί να είναι από 1,1 εκ. δολ. έως 2 εκ. δολ., ανάλογα με το αν κερδίσει ή χάσει στον αυριανό τελικό).

Ο Medvedev και ο Shapovalov δέχτηκαν τα μεγαλύτερα πρόστιμα από έναν μόνο αγώνα, καθώς και ο Καναδός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 12.000 δολάρια, για τον προημιτελικό με τον Rafael Nadal, όπου επιτέθηκε στον chair umpire Carlos Bernardes για ξεχωριστή μεταχείριση στον Ισπανό. Ο Shapovalov πήρε πρόστιμο για αντιαθλητική συμπεριφορά και για τον αγώνα του 2ου γύρου (με τον Soon-woo Kwon) κι έτσι είναι πρωτοπόρος στη σχετική λίστα αυτή τη στιγμή, με συνολικές απώλειες στα 15.000 δολάρια.

Δεύτερος στο σύνολο είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που τιμωρήθηκε για coaching code violation σε 3 διαφορετικές αναμετρήσεις, με αποτέλεσμα να φτάσει συνολικά τα 13.000 δολάρια. Για τον 3ο γύρο (με τον Benoit Paire) και τον 4ο γύρο (με τον Taylor Fritz) πήρε πρόστιμο 4.000 δολάρια, ενώ για τον ημιτελικό με τον Medvedev πήρε πρόστιμο 5.000 δολάρια.

Πρόστιμο δέχτηκε και ο Νικ Κύργιος, που θα του αφαιρεθούν από το χρηματικό έπαθλο 4.000 δολάρια επειδή ξέσπασε σε ρακέτα σε αγώνα του για το διπλό, ενώ άξια αναφοράς είναι και η τιμωρία του Δανού Mikael Torpegaard, που εγκατέλειψε μετά από ένα game στον 1ο προκριματικό γύρο με τον Filip Horansky και δέχτηκε πρόστιμο 7.500 δολάρια επειδή θεωρήθηκε ότι μπήκε στο ματς μόνο για το χρηματικό έπαθλο. Αν και βαρύ πρόστιμο, ο Torpegaard βγήκε παρόλα αυτά κερδισμένος κατά 10.000 δολάρια, αφού το χρηματικό έπαθλο στον 1ο προκριματικό γύρο είναι 25.250 αυστραλιανά δολάρια - περίπου 17.650 αμερικάνικα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots