Το ξέσπασμα του Shapovalov: "Είστε όλοι διεφθαρμένοι - Παίζουμε εναντίον των διαιτητών" (vids)

 
Το ξέσπασμα του Shapovalov: "Είστε όλοι διεφθαρμένοι - Παίζουμε εναντίον των διαιτητών" (vids)
tn team Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 12:08

O Denis Shapovalov είχε ένα έντονο ξέσπασμα απέναντι στον Carlos Bernardes θεωρώντας πως είναι πολύ ελαστικός με τον Rafael Nadal, ενώ στη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για μια εκτεταμένη αδικία και πως είναι σαν να παίζει και ενάντια στους διαιτητές, σε αγώνες σαν κι αυτόν.

Κατά το ξεκίνημα του 2ου σετ, ο Shapovalov πλησίασε τον Bernardes, βλέποντας τον Nadal να μην είναι ακόμα έτοιμος ενώ το shot clock είχε μηδενίσει. Ο Shapovalov είχε το σερβίς και ο Bernardes ήταν ελαστικός με τον Ισπανό, κάτι που εξόργισε τον Καναδό: "Είστε όλοι διεφθαρμένοι", φώναξε στον Βραζιλιάνο chair umpire, εννοώντας πως οι διαιτητές ευνοούν συνεχώς παίκτες σαν τον Nadal.

Κάτι που δεν βλέπουμε και τόσο συχνά έγινε στο επόμενο game. O Bernardes διέκοψε το παιχνίδι, την ώρα που ο Nadal ετοιμαζόταν να σερβίρει, λέγοντας στον Shapovalov πως τον κοιτάζει επίμονα σαν να θέλει να υποδείξει κάτι, ενώ ακόμα δεν είχε μηδενίσει το shot clock. 

Ο Shapovalov, μοιράστηκε εκτενώς τη δική του οπτική του για τα συμβάντα αυτά, στη συνέντευξη Τύπου: "Νομίζω πως έκανα λάθος όταν τον είπα διεφθαρμένο, ή ό,τι ήταν αυτό που είπα. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος, αλλά στηρίζω την άποψή  μου. Θεωρώ πως είναι άδικο, ξέρετε, το πως τη γλιτώνει ο Rafa.

Ήμουν έτοιμος να παίξω, το ρολόι πήγαινε αντίστροφα, 3, 2, 1, μηδένιζε, κοιτούσα τον διαιτητή, προφανώς θα πρέπει να πω κάτι γι' αυτό. Ήμουν έτοιμος για ενάμιση λεπτό και μου έλεγε ότι δεν θα του δώσει code violation επειδή δεν ήμουν έτοιμος να παίξω. Είναι ένα μεγάλο ανέκδοτο όλο αυτό.

Και μετά στο 4ο σετ δεν μου επέτρεψε να πάρω toilet break επειδή είχα ζητήσει medical τάιμ άουτ. Εκείνος είχε ήδη δυο medical τάιμ άουτ. Λάμβανε ιατρική αξιολόγηση, έτσι μου το είπε, ιατρική αξιολόγηση και μετά πήρε και toilet break. Που μπαίνει αυτή η γραμμή; Πότε θα πατήσουμε πόδι οι υπόλοιποι παίκτες; Και ξανά, σέβομαι όλα όσα έχει κάνει ο Rafa, είναι ένας απίστευτος παίκτης, αλλά πρέπει να βάλουμε κάποια όρια, υπάρχουν κανόνες. Ήταν πολύ απογοητευτικό. Νιώθεις πως δεν παίζεις εναντίον του παίκτη που είναι απέναντι, αλλά εναντίον των διαιτητών.

Είναι δύσκολο, κάναμε μεγάλο διάλειμμα μετά το 4ο σετ εξαιτίας αυτού, το momentum χάθηκε. Είναι πολύ πιο δύσκολο να παίξεις μετά. Και ξαναλέω, δεν λέω τίποτα εναντίον του Rafa. Είναι σπουδαίος τενίστας, σέβομαι όλα όσα έχει κάνει. Απλά είναι πολύ πιο δύσκολο και απογοητευτικό για έναν αθλητή, όταν πρέπει να αντιμετωπίσει όλα αυτά."

Για τον μικρό διάλογο που είχε στο φιλέ με τον Nadal, όταν ο Bernardes μίλησε μαζί του, ο Καναδός είπε: "Δεν ήταν τίποτα εναντίον του Rafa. O Rafa σέρβιρε και περίμενα ο διαιτητής να κοιτάξει τον Rafa, αλλά εκείνος κοιτούσε εμένα. Δεν έβγαζε νόημα. Όταν κάποιος σερβίρει και έχουμε χρονόμετρο, ο διαιτητής οφείλει να κοιτάζει τον server. Κοιτούσε όμως εμένα επίμονα και τον κοίταξα και γω. Μετά με ρώτησε γιατί τον κοιτούσα. Εξήγησα στον Rafa πως δεν είχε να κάνει με εκείνον. Δεν μου είπε τίποτα ο Rafa, απλά ήταν μπερδεμένος και με ρώτησε τι συνέβη. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα."

Ο Shapovalov έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψει το 0-2 σετ εις βάρος του, ισοφάρισε σε 2-2 σετ και είχε break points στο ξεκίνημα του 5ου σετ, τελικά όμως υπέστη την ήττα από τον Nadal με 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots