"Λύγισε" τον Shapovalov στα 5 σετ και μπήκε 4άδα ο Rafa! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 9:37

O Rafael Nadal άντεξε στην αντεπίθεση του Denis Shapovalov, "λύγισε" τον Καναδό στο 5ο σετ και προκρίθηκε στον 36ο ημιτελικό του σε Grand Slam διοργάνωση!

Μετά από 4 ώρες και 8 λεπτά μιας σπουδαίας αναμέτρησης στη Rod Laver Arena, o Rafael Nadal έκαμψε στο 5ο σετ την αντίσταση του Denis Shapovalov, με 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Australian Open.

Για 36η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο Nadal, 7η στη Μελβούρνη, όπου έχει χάσει μόνο μια φορά σε ημιτελικό, το μακρινό 2008. Τις 6 επόμενες φορές που έφτασε ως τα ημιτελικά του Australian Open, o Rafa έφτανε τουλάχιστον μέχρι τον τελικό.

Ο Nadal κυριάρχησε στα πρώτα δυο σετ. Δεν απειλήθηκε ούτε μια φορά με break point και "έσπασε" από μια φορά το σερβίς του Shapovalov, για να κατακτήσει το 1ο με 6-3 και το 2ο με 6-4.

Στο 3ο σετ κέρδισε τους 2 πρώτους πόντους στο σερβίς του Καναδού ο Ισπανός, ο Shapovalov όμως με 4 συνεχόμενους πόντους κράτησε το σερβίς του και έκτοτε ξεκίνησε να μπαίνει στο παιχνίδι. Όσο περνούσε η ώρα έδειχνε και καλύτερα ο Shapovalov, που έφτασε για πρώτη φορά σε break points στο 6ο game (2-3, 15-40) και τελικά "έσπασε" για 1η φορά το σερβίς του Rafa στο 10ο game και κατέκτησε το 3ο σετ με 6-4.

Ο Shapovalov έδειχνε πιο φρέσκος από τον Nadal, που πήρε και ιατρικό τάιμ άουτ στο 4ο σετ καθώς είχε στομαχόπονο και πήρε παυσίπονα για να συνεχίσει. Ο Shapovalov συνέχισε την αντεπίθεσή του, προηγήθηκε με 4-1 στο 4ο σετ και αφού έσβησε διπλό break point, κράτησε το σερβίς του στο 9ο game για το 6-3.

Τα πράγματα φαινόντουσαν πολύ δύσκολα για τον Nadal, που αντιμετώπισε break point στο ξεκίνημα του 5ου σετ, το έσβησε όμως και έκανε το break στη συνέχεια, για να προηγηθεί με 2-0. Στο 3ο game έσβησε 2 νέα break points o Ισπανός, που κράτησε και αυτό το service game του και έφτασε στο 3-0.

Ήταν 3 καθοριστικά games για τον αγώνα, αφού ο Rafa πήρε ξανά το momentum, σέρβιρε πολύ καλά στη συνέχεια και δεν επέτρεψε στον Shapovalov να φτάσει σε νέο break point. Σε κάτι περισσότερο από 4 ώρες, ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων έκλεισε το ματς και επέστρεψε μετά από 3 χρόνια στα ημιτελικά του Australian Open.

Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη του Nadal απέναντι στον Shapovalov (4-1), από τον οποίο είχε χάσει στην πρώτη τους συνάντηση στον Καναδά το 2017 και έκτοτε μετράει ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων. Επίσης ο Nadal έφτασε τις 8 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν (8-0).

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Gael Monfils με τον Matteo Berrettini, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει μεθαύριο για τα ημιτελικά του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots