Εκτός Australian Open o Κύργιος: "Είμαι συντετριμμένος" (vid)

 
Εκτός Australian Open o Κύργιος: "Είμαι συντετριμμένος" (vid)
© Simon Bruty / USTA
tn team Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 - 7:05

O Νικ Κύργιος κάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open, εξαιτίας ρήξης μηνίσκου.

Μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη πρεμιέρα του στο τουρνουά, ο Νικ Κύργιος απέσυρε τη συμμετοχή του από το Australian Open.

Όπως ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα στη Μελβούρνη, ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός διαγνώστηκε με ρήξη μηνίσκου κι έτσι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Grand Slam της πατρίδας του.

"Είμαι συντετριμμένος. Αυτό είναι το τουρνουά της πατρίδας μου και προφανώς έπαιξα το καλύτερό μου τένις εδώ, κερδίζοντας τον τίτλο στα διπλά. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να προσπαθήσω το καλύτερό μου για να επιστρέψω", είπε ο Κύργιος στη συνέντευξη.

"Εκμεταλλευτήκαμε το φιλικό αγώνα με τον Djokovic την Παρασκευή για να δούμε αν θα μπορούσε να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο", εξήγησε ο φυσιοθεραπευτής του Κύργιου, Will Maher.

"Δεν ανταποκρίθηκε καλά. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Νικ είχε νιώσει μια ενόχληση στο γόνατό του. Υπάρχει μια μικρή ρήξη στον πλάγιο μηνίσκο του. Άξιζε να κάνουμε μια προσπάθεια για να δούμε αν θα μπορέσει να επιστρέψει στο γήπεδο. Προς τιμήν του, ο Νικ έκανε τα πάντα για να καταφέρει να παίξει", πρόσθεσε ο Maher.

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, τα δυο σύντομα σετ που έπαιξε με τον Djokovic με κανονισμούς Fast-4 στη Rod Laver Arena την Παρασκευή, έδειξαν στον Κύργιο πως θα ήταν πολύ δύσκολο να αγωνιστεί στο Australian Open. Στη συνέχεια ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός έκανε εξετάσεις και η μαγνητική τομογραφία υπέδειξε τη ρήξη στο μηνίσκο του.

Αύριο, στις 10 το πρωί, είχε προγραμματιστεί η πρεμιέρα του Κύργιου στο Australian Open, με αντίπαλο τον Roman Safiullin. Τη θέση του στο παιχνίδι αυτό θα πάρει ο Denis Kudla ως lucky loser, ενώ το ματς μεταφέρθηκε από την John Cain Arena στo Court 8 του Melbourne Park.

Ο Κύργιος είχε δηλώσει συμμετοχή και στο διπλό, όπου θα υπερασπιζόταν τον τίτλο του μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη. Εκεί δεν θα υπάρξει αντικατάσταση, αλλά απευθείας πρόκριση στον 2ο γύρο με walkover για τους αντιπάλους τους, Nicolas Barrientos και Ariel Behar.

Να σημειωθεί πως ο Κύργιος είχε αποσύρει τη συμμετοχή του και από το United Cup, με αποτέλεσμα να μην έχει δώσει ακόμα επίσημο αγώνα για το 2023.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots