Επιτέλους νίκη για τον Rafa! (vids)

 
Επιτέλους νίκη για τον Rafa! (vids)
tn team Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 - 9:37

O Rafael Nadal χρειάστηκε να περιμένει τον 3ο του αγώνα, αλλά πανηγύρισε την πρώτη του νίκη για το 2023, επικρατώντας με 3-1 σετ του ταλαντούχου Jack Draper, για να ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του στο Australian Open.

Μια πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας πέτυχε στη δύσκολη πρεμιέρα του στο Australian Open o Rafael Nadal, ο οποίος επιβλήθηκε του πολύ δυνατού Jack Draper με 7-5, 2-6, 6-4, 6-1 και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam.

Ο 36χρονος Ισπανός, Νο.1 στο ταμπλό και πρωταθλητής πέρσι στη Μελβούρνη, δεν είχε καθόλου εύκολη αποστολή σήμερα στη Rod Laver Arena, ούτε έπαιξε το καλύτερό του τένις. Όπως και στις άλλες αναμετρήσεις του στη φετινή σεζόν για το United Cup, όπου ηττήθηκε από τους Cameron Norrie και Alex De Minaur, o Rafa έδειξε ευάλωτος για μεγάλο διάστημα, στο τέλος όμως "λύγισε" τον φορμαρισμένο Βρετανό τενίστα, που σε ολόκληρο το 4ο σετ αντιμετώπισε προβλήματα με κράμπες.

Πιο αναλυτικά, ο Nadal έκανε ένα πολύ καλό 1ο σετ, στο οποίο και ο Draper έπαιζε πολύ καλό τένις. Ο Ισπανός ωστόσο προστάτευσε το σερβίς του, δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point και στη 2η δική του ευκαιρία έκανε το πρώτο break του αγώνα, για να κερδίσει το 1ο σετ με 7-5.

O Draper συνέχισε το ίδιο καλά, αν όχι καλύτερα, για να κάνει δυο απανωτά break στο ξεκίνημα του 4ου σετ και να βάλει πολύ δύσκολα στον Rafa. Χρειάστηκε μάλιστα να σώσει 2 break points για να αποφύγει το 0-5 και το ενδεχόμενο ενός bagel o κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, που μείωσε σε 1-4 και 2-5 αργότερα, αλλά δεν βρήκε τρόπο να επιστρέψει στο σετ.

Στο 3ο σετ πάντως ο Rafa έκανε πρώτος το break, μετά από μεγάλη μάχη στο 4ο game, για να προηγηθεί με 3-1. Ο Draper δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε από το 4-1 σε 4-4, όμως ο Nadal πίεσε ξανά τον Βρετανό και έκανε ένα ακόμα break, πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα, για να διαμορφώσει το 6-4 στο 3ο σετ.

Ο Draper ήδη από τα τέλη του 3ου σετ φαινόταν να μην είναι στο 100% του και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο 4ο σετ, το οποίο άνοιξε με break για να προηγηθεί με 1-0, όμως τα προβλήματα με τις κράμπες ήταν έντονα σε όλο το υπόλοιπο ματς και ο Nadal το εκμεταλλεύτηκε αυτό, για να κυριαρχήσει και με 6 συνεχόμενα κερδισμένα games να φτάσει στη νίκη, έπειτα από 3 ώρες και 41 λεπτά παιχνιδιού.

Για 1η φορά στην καριέρα του χρειάστηκε να φτάσει στον 3ο του αγώνα ο Rafa, για να πετύχει την 1η του νίκη σε μια σεζόν. Επιπλέον, πριν απ' αυτόν τον αγώνα είχε 6 ήττες στις 7 τελευταίες αναμετρήσεις του ο Ισπανός.

Ήταν δίχως αμφιβολία ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα και για την αυτοπεποίθησή του λοιπόν, καθώς δεν βρίσκεται σε κακή κατάσταση, του λείπει όμως ακόμα το κάτι παραπάνω, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους καλύτερους παίκτες του κόσμου στη Μελβούρνη.

Στον 2ο γύρο του Australian Open o Nadal θα αντιμετωπίσει έναν άλλον πολύ δυνατό παίκτη, τον Mackenzie McDonald, που μετά από μάχη στα 5 σετ επικράτησε του Brandon Nakashima με 7-6 (5), 7-6 (1), 1-6, 6-7 (10), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots