Άνετα ο Rublev τoν Thiem (vids)

 
Άνετα ο Rublev τoν Thiem (vids)
tn team Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 7:57

O Andrey Rublev δεν βρήκε μεγάλη αντίσταση από τον Dominic Thiem και ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Australian Open. Εκεί θα βρίσκονται και οι Grigor Dimitrov και Taylor Fritz.

Ο Thiem συνεχίζει να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό του και οι κληρώσεις δεν τον βοηθούν, αφού έπαιξε με το καλημέρα στην Μελβούρνη με το Νο.5 του ταμπλό και γνώρισε "βαριά" ήττα.

Συγκεκριμένα, ο Rublev πήρε τη νίκη με 6-3, 6-4, 6-2 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες και συνδύασε αυτή την επικίνδυνη πρεμιέρα με έναν θρίαμβο, για να μπει χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στους "64" καλύτερους του Australian Open.

Ο Ρώσος τενίστας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 33 άσους και 34 αβίαστα λάθη, ενώ έσωσε και τα 2 break points που αντιμετώπισε σε ολόκληρο το παιχνίδι και αξιοποίησε τις 4 από τις 16 δικές του ευκαιρίες, κάνοντας break από μια φορά σε 1ο και 2ο σετ και 2 φορές στο 3ο.

Στον επόμενο γύρο ο Rublev θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Max Purcell και Emil Ruusuvuori. Εξαιτίας του καύσωνα σήμερα στη Μελβούρνη, οι αγώνες των εξωτερικών γηπέδων διακόπηκαν για αρκετή ώρα κι έτσι ακόμα αυτός ο αγώνας δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στο μεταξύ, στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Grigor Dimitrov, που στα κρίσιμα σημεία έδειξε την κλάση του και νίκησε τον ημιφιναλίστ του 2021, Aslan Karatsev, με 7-6 (3), 7-5, 6-2. Επόμενος αντίπαλος για τον Dimitrov θα είναι ο Σέρβος Laslo Djere, που κέρδισε τον Zizou Bergs με 6-4, 1-6, 6-4, 6-1.

Στον 2ο γύρο μπήκε και ο Taylor Fritz, που έχασε ένα σετ αλλά τελικά κέρδισε τον Nikoloz Basilashvili με 6-4, 6-2, 4-6, 7-5. Θα περιμένει το ματς του Chun-hsin Tseng με τον Alexei Popyrin ο Αμερικανός, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots