Πρόκριση στο διπλό για τους αδερφούς Τσιτσιπά! (vid)

 
Πρόκριση στο διπλό για τους αδερφούς Τσιτσιπά! (vid)
tn team Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 - 8:44

O Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψαν από σετ πίσω και κέρδισαν τους Ramkumar Ramanathan και Miguel Angel Reyes-Varela, για να προκριθούν στον 2ο γύρο του Australian Open. Αυτή ήταν η 1η νίκη σε Grand Slam για τους δυο Έλληνες τενίστες.

Καλή αρχή πραγματοποίησαν στο Australian Open οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς, οι οποίοι κέρδισαν τους Ramanathan και Reyes-Varela με 3-6, 7-5, 6-3, για να προκριθούν στα "32" καλύτερα ζευγάρια της Μελβούρνης.

Ο Πέτρος και ο Στέφανος έμειναν νωρίς πίσω με break στο 1ο σετ για το 1-4 και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν, ωστόσο ανέβηκαν αρκετά στο 2ο σετ και προηγήθηκαν με 4-1. Οι Ramanathan και Reyes Varela κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 4-4, όμως οι δυο Έλληνες παίκτες έμειναν ψύχραιμοι, ήταν υπομονετικοί και τελικά έφτασαν σε νέο break στο 12ο game, για να πάρουν το σετ με 7-5.

Στο 3ο σετ οι πρωταθλητές μας ήταν ακόμα καλύτεροι, δεν κινδύνεψε κανείς από τους δυο σερβίς και χάρη σε ένα break από το 4ο game (3-1), έφτασαν στην ανατροπή και στην κατάκτηση του σετ με 6-3.

Στέφανος και Πέτρος, σημείωσαν μαζί την πρώτη τους νίκη σε Grand Slam διοργάνωση, "ξεκλειδώνοντας" ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Θυμίζουμε πως έκαναν το ντεμπούτο τους σε Slam πριν από 2 χρόνια στη Μελβούρνη, παίζοντας με wild card στο Australian Open του 2021, όπου ηττήθηκαν με 2-1 σετ από τους Mackenzie McDonald και Tommy Paul.

Αγωνίστηκαν ακόμα στο Wimbledon το 2021 και στο US Open το 2022, χάνοντας και τις δυο φορές σε πολύ κλειστές αναμετρήσεις.

Στο φετινό Australian Open μπήκαν για 1η φορά χωρίς wild card στο κυρίως ταμπλό του διπλού και πανηγύρισαν και την πρώτη τους νίκη, για να προκριθούν στα "32" καλύτερα ζευγάρια της διοργάνωσης.

Στον 2ο γύρο θα έχουν μια πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσουν το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό και Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ολλανδό Wesley Koolhof και τον Βρετανό Neal Skupski.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots