Εκτός Μελβούρνης Zverev και Fritz! (vids)

 
Michael Mmoh
Michael Mmoh
tennisnews team Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 - 10:27

Την ίδια μέρα με τον Casper Ruud, πρόωρο αποκλεισμό στη Μελβούρνη γνώρισαν ακόμα οι Alexander Zverev και Taylor Fritz!

Λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό του Νο.2 του ταμπλό Casper Ruud και μια μέρα μετά τον αποκλεισμό του Νο.1 Rafael Nadal, εκτός 3ου γύρου του Australian Open έμειναν ακόμα δυο μεγάλα ονόματα, ο Taylor Fritz και ο Alexander Zverev.

O Zverev, Νο.12 στο ταμπλό και διεκδικητής κάθε μεγάλου τίτλου τα τελευταία χρόνια, θυμίζουμε πως παίζει μόλις το δεύτερο τουρνουά του μετά από τον δύσκολο τραυματισμό που είχε στον αστράγαλο.

Προφανώς ακόμα είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και σήμερα αυτό ήταν ξεκάθαρο, με τον Michael Mmoh να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και να πετυχαίνει τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, κερδίζοντας τον Γερμανό με 6-7 (1), 6-4, 6-3, 6-2.

Πάντως παρά τα πολλά λάθη του Zverev και το γεγονός πως ακόμα δεν έχει βρει την αυτοπεποίθησή του στο γήπεδο, ο Mmoh πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, παίζοντας το τένις της ζωής του. Μετά την απώλεια του 1ου σετ, στο οποίο επέστρεψε από το 3-5 αλλά το έχασε στο tie-break, ο 25χρονος Αμερικανός, Νο.107 στον κόσμο, κυριάρχησε για 3 σετ, δεν απειλήθηκε από τον Zverev και έκανε 7 breaks!

Η πορεία του Mmoh στο φετινό Australian Open είναι συγκλονιστική, αφού ο Αμερικανός είχε αποκλειστεί στα προκριματικά του τουρνουά από τον Aleksandar Vukic. Του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία για να μπει στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser, για να επιστρέψει από το 0-2 σετ στον 1ο γύρο και να κερδίσει τον Laurent Lokoli με 4-6, 2-6, 7-6 (7), 6-4, 6-2, σε ένα ματς που ο Lokoli είχε match point για το 3-0 σετ!

Σήμερα, πανηγύρισε την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του και την πρώτη του πρόκριση σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης. Το Σάββατο θα διεκδικήσει μια ακόμα μεγάλη πρόκριση, απέναντι στον συμπατριώτη του JJ Wolf, που έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και έβγαλε εκτός το Νο.23 του ταμπλό, Diego Schwartzman, με το επιβλητικό 6-1, 6-4, 6-4.

Ένας ακόμα Top 10 παίκτης, ο Taylor Fritz, θα είναι εκτός 3ου γύρου στη Μελβούρνη, καθώς μετά από μάχη στα 5 σετ ο Αμερικανός γνώρισε την ήττα από τον φορμαρισμένο και αγαπημένο του κοινού Alexei Popyrin, με 6-7 (4), 7-6 (2), 6-4, 6-7 (6), 6-2.

Ο Popyrin θα παίξει για 3η φορά στον 3ο γύρο του Australian Open, ισοφαρίζοντας και το καλύτερό του αποτέλεσμα. Θα αντιμετωπίσει μια ακόμα έκπληξη, τον Ben Shelton, που κέρδισε τον Nicolas Jarry με 7-6 (3), 7-6 (3), 7-5 και μπήκε για 1η φορά στην καριέρα του στους "32" ενός major.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ένας από τους Popyrin, Shelton, Wolf και Mmoh, θα είναι στα προημιτελικά του Australian Open.

Νωρίτερα σήμερα, ο Andrey Rublev απέφυγε να γίνει και αυτός "θύμα" έκπληξης, κερδίζοντας τον μαχητικό Emil Ruusuvuori με 6-2, 6-4, 6-7 (2), 6-3. Ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον πολύ επικίνδυνο Daniel Evans, που έκανε ένα άψογο ματς για να επιβληθεί του Jeremy Chardy με 6-4, 6-4, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots