"Όρθια" η Garcia, πέρασε η 17χρονη Fruhvirtova (vid)

 
"Όρθια" η Garcia, πέρασε η 17χρονη Fruhvirtova (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 12:34

H Caroline Garcia έμεινε "όρθια" μετά την πρώτη απώλεια σετ που είχε στο Australian Open, για να μπει στον 4ο γύρο. Εκεί θα βρίσκεται και η 17χρονη Linda Fruhvirtova, που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στη Μελβούρνη. 

Η Caroline Garcia έμεινε για 1η φορά πίσω με σετ στο τουρνουά, ανέβασε όμως το επίπεδό της όταν το χρειάστηκε περισσότερο και κατάφερε να κερδίσει την Laura Siegemund με 1-6, 6-3, 6-3.

Προκρίθηκε έτσι στον 4ο γύρο του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Magda Linette και Ekaterina Alexandrova.

Στις "16" καλύτερες - για 1η φορά στην καριέρα της σε ένα Slam - θα βρίσκεται και η Linda Fruhvirtova, η οποία κατάφερε να σταματήσει την επίσης πολύ δυνατή Marketa Vondrousova, με 7-5, 2-6, 6-3.

Από καιρό έχει δείξει πως θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον η 17χρονη Linda, όπως και η μικρή της αδερφή, η 15χρονη Brenda. Αυτή την εβδομάδα είχε την πρώτη της breakthrough πορεία σε ένα Slam και εξασφάλισε νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, αφού θα κερδίσει τουλάχιστον 30 θέσεις.

Από το Νο.82 που βρίσκεται θα φτάσει τουλάχιστον στο Νο.52, μπορεί και στο Νο.51 χωρίς να πετύχει άλλη νίκη (αν χάσει η Zhu από την Azarenka), ενώ αν προκριθεί στα προημιτελικά μπορεί να σκαρφαλώσει έως και το Νο.41!

Για να τα καταφέρει θα πρέπει να περάσει το δύσκολο εμπόδιο της Donna Vekic, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και λίγες ώρες πριν κέρδισε τη Nuria Parrizas Diaz με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots