Ο Bautista Agut σταμάτησε τον Murray (vids)

 
Ο Bautista Agut σταμάτησε τον Murray (vids)
tn team Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 13:47

O Andy Murray κατέθεσε και σήμερα ψυχή και σώμα στο γήπεδο, αυτή τη φορά όμως δεν κατάφερε να κάνει κι άλλο θαύμα, με τον Roberto Bautista Agut να τον κερδίζει στα 4 σετ και να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τους "16" του Australian Open.

Παρότι προερχόταν από δυο αναμετρήσεις των 5 σετ και περίπου 11 αγωνιστικές ώρες στα πόδια του, ο Murray πάλεψε και σήμερα με όλες τις δυνάμεις του για να διεκδικήσει μια νέα μεγάλη πρόκριση, δεν τα κατάφερε όμως αυτή τη φορά, με τον συνεπή και πολύ δυνατό Bautista Agut να του βάζει "φρένο", κερδίζοντάς τον με 6-1, 6-7 (7), 6-3, 6-4.

Ο Murray έδειξε και σήμερα το εκπληκτικό μαχητικό του πνεύμα, όταν μετά από το απογοητευτικό 1ο σετ, κατάφερε να ανατρέψει το 2-4 στο 2ο σετ και να κατακτήσει στο tie-break, όπου έσβησε και διπλό set point (4-6), με 9-7!

Δεν είχε όμως το επίπεδο που θα ήθελε και τα φρέσκα πόδια για να κοντράρει τον Ισπανό και στο υπόλοιπο του αγώνα. Ο Bautista Agut κέρδισε τα 3 τελευταία games στο 3ο σετ και έκανε το 6-3 ανακτώντας το πάνω χέρι, ενώ στο 4ο σετ παρά το γρήγορο break του Murray για το 2-0, ο Ισπανός κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games και "κλείδωσε" τη νίκη του, έπειτα από 3 ώρες και 29 λεπτά στο court.

Ο Bautista Agut επέστρεψε στον 4ο γύρο μετά από 4 χρόνια, από το 2019, όταν είχε κάνει την καλύτερη πορεία του στη Μελβούρνη, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Θα έχει μια καλή ευκαιρία για να επαναλάβει αυτή την πορεία, αφού στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει μια από τις εκπλήξεις της 1ης εβδομάδας του τουρνουά, τον Tommy Paul. Βεβαίως, ο Αμερικανός παίζει πολύ καλό τένις και σήμερα πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη εις βάρος του Jenson Brooksby - που έβγαλε εκτός τον Casper Ruud στον 2ο γύρο - με 6-1, 6-4, 6-3.

Νωρίτερα σήμερα, δυο άλλοι Αμερικανοί, οι Ben Shelton και JJ Wolf, έκλεισαν ραντεβού για τον 4ο γύρο, που σημαίνει πως ένας από τους δυο θα είναι στα προημιτελικά, όπου διασταυρώνονται με τον Bautista Agut.

O 20χρονος Shelton, που είναι πολύ ταλαντούχος και μετά την περσινή του παρουσία στα αμερικανικά τουρνουά πήρε τη μεγάλη απόφαση να ακολουθήσει το tour και να παρατήσει το κολέγιο, επιβλήθηκε του Alexei Popyrin με 6-3, 7-6 (4), 6-4. Ο Wolf πέρασε επίσης στα 3 σετ, επικρατώντας του Michael Mmoh με 6-4, 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots