1ος προημιτελικός σε GS για τον Korda (vids)

 
Sebastian Korda
Sebastian Korda © REUTERS/Hannah Mckay
tn team Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 9:38

O Sebastian Korda κατάφερε να κερδίσει στα 5 σετ τον Hubert Hurkacz και να προκριθεί στον 1ο του προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο πολύ φορμαρισμένος Sebastian Korda, που μετά από τον Daniil Medvedev έβγαλε εκτός τουρνουά και τον Hubert Hurkacz, με 3-6, 6-3, 6-2, 1-6, 7-6 (10-7).

Ο 22χρονος Αμερικανός, ο οποίος βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του, Petr, έμεινε πίσω με 0-3 στο ξεκίνημα του αγώνα και αυτό του στοίχισε το 1ο σετ, στη συνέχεια όμως ανέβηκε πολύ και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Πολωνού στα 2 επόμενα σετ, χωρίς να απειληθεί καθόλου το δικό του.

Η πρώτη φορά που απειλήθηκε μετά από ώρα, ήταν όταν σέρβιρε για την κατάκτηση του 3ου σετ στο 5-2, όπου έσωσε 2 break points και κράτησε και αυτή τη φορά το σερβίς του, για να περάσει μπροστά στο ματς.

O Hurkacz αντέδρασε και έκανε ένα άψογο 4ο σετ όπου επιβλήθηκε με 6-1, ενώ στο 5ο σετ είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει και το ματς, καθώς είχε διπλό break point στο 5-5, 15-40.

Ο Korda στάθηκε όρθιος σ' αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, πέρασε μπροστά με 6-5 και αργότερα κατάφερε να κερδίσει το super tie-break με 10-7 και να "σφραγίσει" τη νέα πολύ μεγάλη πρόκρισή του, έπειτα από 3 ώρες και 28 λεπτά παιχνιδιού στη Rod Laver Arena.

Θα είναι ο πρώτος προημιτελικός σε Grand Slam για τον Korda, που εξασφάλισε και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, αφού θα μπει για 1η φορά στο Top 25 την άλλη Δευτέρα (30 Ιανουαρίου).

Μπορεί πάντως να φτάσει και πιο μακριά στη Μελβούρνη και το έχει αποδείξει. Την Τρίτη θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov, που πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη εις βάρος του Yoshihito Nishioka με 6-0, 6-0, 7-6 (4), σε λιγότερο από 2 ώρες.

Ο Khachanov πέτυχε 15 άσους, 30 winners και είχε μόλις 23 αβίαστα λάθη στην πολύ εντυπωσιακή εμφάνισή του, που τον έστειλε επίσης για 1η φορά στα προημιτελικά του Australian Open και για 4η συνολικά στην 8άδα ενός Grand Slam. Έχει πλέον προκριθεί στα προημιτελικά όλων των Slams ο 26χρονος Ρώσος, που ήταν στα προημιτελικά του Roland Garros το 2019, στα προημιτελικά του Wimbledon το 2021 και στα ημιτελικά του US Open το 2022.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots